Uvijek nas veseli vidjeti kako domaći profesionalci ostvaruju uspjeh u inozemstvu; bili oni znanstevnici, stručnjaci, sportaši ili umjetnici. Tako nam je posebno drago bilo vidjeti da je posljednji, zimski broj utjecajnog Juxtapoz magazina ugostio i našeg Stipana Tadića.

Juxtapoz je sada već kultni tromjesečnik o umjetnosti i kulturi koji se fokusira na pop nadrealističku, street art i urbanu suvremenu umjetnost. Mnogi umjetnici su svoju veliku inozemnu priliku ostvarili baš i uz podršku Juxtapoz magazina.

Stipan Tadić – izložbe, podcast razgovor & printevi

Iako Stipanu Tadiću možda nije potrebna takva podrška, svakako je dobrodošla. U zimskom broju u društvu odličnih umjetnika Christine BanBan, Pata Phillipsa, Ozzieja Juareza, Genevieve Cohn, Alake Shilling, Wendy Park i Mohameda l’Ghachama, Stipan Tadić je otkrio kako nastaju njegovi radovi, njegova umjetnost te kako je živjeti i raditi u New Yorku.

Iza njega je bogata i plodna godina u kojoj je izlagao u renomiranim galerijama poput ATM gallery NYC i Steven Harvey Fine Art Projects. I za kraj godine, osim Juxtapoz intervjua i podcasta u kojem je gostovao, sada možete i kupiti printeve njegovih radova po prilično povoljnim cijenama. Možete ih naći ovdje.

Fotografije: Juxtapoz