Na slatkoj mapi sunčanog Šibenika, jedna od omiljenih gradskih adresa je slastičarnica Yum koju je prije nešto više od dvije godine otvorila Antonia Drezga.
Od tada Yum je nezaobilazna lokacija u Ulici Božidara Petranovića 8 u koju redovito svraćaju svi u potrazi za originalnim slatkim okusima. Antonia je vrlo kreativna pastry chefica i kolače osmišljava sama, a posebnu pažnju posvećuje sastojcima koji naravno moraju biti prirodni, a namirnice kvalitetne dok umjetne boje ne dolaze u obzir.
Nedavno je slatki popis proširen s tri nove bezglutenske slastice. Pomno osmišljene, zanimljivog okusa i izgleda, djelo su Antonie Drezga te osim što su bez glutena, potpuno prirodne i ručno rađene, odlikuju se kvalitetnim lokalnim sastojcima. Pored rogača, koromača, maslinovog ulja, kamilice, džema od smokve i naranče svaka pojedina slastica spoj je neodoljivih ukusa te opovrgava tezu da su kolači bez glutena manje ukusni od ostalih.
Njihovo predstavljanje dio je šireg projekta Tourism4all iza kojeg stoji Tz grada Šibenika, a poboljšanjem ponude bezglutenskih proizvoda za lokalno stanovništvo i goste grada dio je šire priče o mapiranju gastronomske ponude za osobe s prehrambenim intolerancijama koja će rezultirati kartom svih objekata koji nude alternativne gastronomske opcije. Šibenik kao turistička destinacija treba imati raznoliku i kreativnu gastronomsku ponudu te se kroz ovu suradnju dodatno radi na tome.
Također, ove tri slastice s potpisom Yum slastičarnice dostupne su u još tri popularna objekta u gradu Šibeniku- restoranu Pjat, restoranu Bronzin i Heritage hotelu King Krešimir.