Mnogi od nas vjerojatno nisu svjesni svih ispravnih načina na koje je potrebno sortirati otpad kako bi reciklaža bila u potpunosti učinkovita

Mnogo je tu još prostora za naučiti i mnogo dilema za riješiti, a jedna nam je djevojka odlučila pomoći u tome. Naime, Marina Matijević je pokretanjem inicijative Ja bolji građanin, odlučila informirati sve zainteresirane o “društveno odgovornom ponašanju pojedinca-građanina u suvremenom okruženju 21.stoljeća s ciljem zajedničkog stvaranja boljeg društva za sve”, kako kaže na svom Facebook profile koji iz dana u dan broji sve veći broj pratitelja, a time i interesenata za njezine kratke edukativne filmiće.

“Primarni motiv kreiranja ove platforme je stav kako krucijalno nedostaje brojnih bitnih informacija oko nas, tj. da ispravna informacija tu negdje možda i postoji ali nije dobro iskomunicirana te tako nije ni doprla do nas građanina. Stoga kvalitetno informiranje i osvješćivanje o društveno bitnim temama u svrhu efikasnijeg ponašanja građanina je primarni cilj. U skladu misije ove optimistične inicijative, krenut ću od same sebe u nadi da ću motivirati bar jednog drugog pojedinca. Kreirat ću postove u kojima sam dala sve od sebe da prenesem točnu informaciju, međutim vjerujem da će doći i do pogreške. Stoga unaprijed primite ispriku. Ali više nego rado ću uključivati stručnjake te nadležne institucije koji će nam pomoći u misiji da ispravnim koracima sagradimo bolje društvo oko nas” kaže Marina o razlozima pokretanja svoje platforme.

Na njezinim društvenim kanalima ima razgovora o pravilnom recikliranju coffee to go čaša čija je uporaba s epidemijom porasla, i ne nije im mjesto u papiru, kao što mnogi misle. Zatim, Marina govori i o načinima recikliranja biootpada, štapića za uši, ljuski od jajeta i slično. Sve češće s informacijama se javljaju i predstavnici Čistoće što na Marininu inicijativu potiče nužno i pravovremeno informiranje javnosti. Zapratite ju jer mogli biste se iznenaditi.