Ova umjetnica i model iz Tel Aviva, pravim imenom Shira Barzilay, koristi fluidne minimalističke linije koje preklapa s različitim inspirativnim fotografijama, što rezultira apstraktnim digitalnim romantizmom u znaku ženstvenosti.

Iako je završila modni dizajn na Shenkar izraelskom institutu za dizajn, shvatila je da je ne zanima izrada odjeće te se okrenula modnim ilustracijama, radeći za brendove koji su prepoznali njenu specifičnu estetiku – poput Chanela, Roberta Cavallija, Antropologie i H&M-a, te kao grafička urednica za modni časopis.

Iako se u njenom radu mogu nazrijeti utjecaji Pabla Picassa, jednog od njenih najvećih umjetničkih uzora, Shira ističe da svoje konture ženskih tijela i lica crta intuitivno i brzo, bez mnogo promišljanja i naknadnog uljepšavanja. Često svojom “doodle poezijom” transformira fotografije prirode, naglašavajući dualnost između okruženja i podsvijesti ženskog subjekta. 

Njena serija radova The World is my canvas stekla je brojne pratitelje na Instagramu, zahvaljujući “konzistentnom narativu koji kreira jedinstvenu poveznicu” i čini bazu njenog brenda KoKetit. 

Stoga ne čudi da Shira konstantno dobiva pozive za kolaboracije s modnim kućama, a među recentnima je kul suradnja s francuskim brendom Encré čije komade bismo rado voljeli imati u vlastitoj kolekciji. 

Više informacija o ovoj zanimljivoj umjetnici pronađite na njenoj web stranici, gdje ujedno možete odabrati neki od brojnih printova ili se odlučiti na portret po narudžbi.

Foto: KoKetit