Interaktivno umjetničko djelo koje čita emocije oblik je “lijeka” u jednoj londonskoj bolnici i još jednom potvrđuje da je umjetnost značajna za psihofizičko zdravlje

Umjetnost koja osnažuje dobrobit društva uvijek će biti dobrodošla, a čini se da je u ovim trenucima njezina važnost još više dobrodošla. Zamislite da možete stati ispred nekog zida, koji analizira kako se osjećate, i onda vam prikaže umjetnička djela koja vas vrate u ravnotežu. Ne ne, nije SF! Nova interaktivna instalacija digitalne umjetnosti nedavno instalirana u londonskoj bolnici Chelsea i Westminster u tome prednjači proizvodnom “pozitivnih raspoloženja i osjećaja” upravo na ovaj način, pridonoseći dobrobiti kako osoblja tako i pacijenata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Genesis Arts (@genesis.arts.ai)

Immersive Healing Art System, osmišljen u studiju Genesis Arts sa sjedištem u Londonu otkriva raspoloženje i emocije osobe skeniranjem lica i senzorima, stvarajući zauzvrat “jedinstveni audio-vizualni umjetnički rad koji smiruje, opušta i poboljšava raspoloženje”.

Zheyuan Zhang, direktor Genesis Artsa izjavio je da su opći dojmovi osoba da je riječ o zabavnom i intrigantnom projektu. Djelo je najnoviji doprinos bolnici koje je dočekalo pacijente novouređenom, višenamjenskom umjetničkom i kulturnom prostoru (CW+ Studio) u srcu bolnice, demonstrirajući još jednom da je umjetnost doista nužan sastojak u borbi protiv teških vremena, kao i da inovativnost ne zna za granice.

Foto: Genesis Arts