Od ukupno 99 proizvedenih THE 8 X JEFF KOONS jedan primjerak predstavljen hrvatskoj javnosti u društvu dugoočekivane i najprodavanije BMW serije 3.

Prije ljetne stanke, jučer je Tomić & Co. generalni zastupnik za BMW ekskluzivno predstavio strogo ograničeni broj M850i ​​xDrive Gran Coupé THE 8 X JEFF KOONS te osvježeno izdanje dugoočekivane i najprodavanije BMW serije 3.

U svom ekskluzivnom i popartističkom izdanju, od samo 99 proizvedenih automobila na svijetu, kojega su zajedno kreirali poznati američki konceptualni umjetnik Jeff Koons i bavarski automobilski div BMW, predstavili su sportski i upečatljiv THE 8 X JEFF KOONS. Prema riječima prisutnih novinara i poslovnih partnera, radi se o najsloženijem dizajniranom vozilu u cijeloj BMW-ovoj povijesti.

Bmw Jeff Koons_naslovna fotografija

Umjetnikov rad na eksterijeru ovog modela uključuje više od 200 sati prilagođenog lakiranja koji rabi 11 boja u upečatljivom pop grafičkom dizajnu, s nijansama plave boje te istaknutim žutim i srebrnim akcentima. Izvorni BMW 850i bio je prvi model serije 8 predstavljen davne 1990. godine i slavljen je kao ostvarenje nove perspektive naprednog automobilizma, privlačan poznavateljima koji eleganciju i performanse smatraju ultimativnim spojem savršenstva. Predstavljeni primjerak THE 8 X JEFF KOONS također nastavlja ovu tradiciju, noseći titulu umjetničkog djela na kotačima.

Bmw Jeff Koons_Tomić saloni  Bmw Jeff Koons_detalji 2

Jeff Koons, jedan od najutjecajnijih i kontroverznijih multimedijalnih umjetnika današnjice, tijekom svoje karijere bio je pionir novih pristupa readymadeu, koji je uvijek testirao granice između napredne umjetnosti i masovne kulture te izazivao granice industrijske proizvodnje.

Bmw Jeff Koons_detalji 3

“Moje izdanje BMW-a serije 8 moj je automobil iz snova!. Sportski je i blistav, ali i minimalistički i konceptualan. Na automobilu linije postaju sve veće na svom putu od haube prema prtljažniku, stvarajući osjećaj kretanja prema naprijed baš kao što to čini ‘POP!’ i elementi dizajna s potiskom pare.”- rekao je Jeff Koons.

Bmw Jeff Koons u Tomić salonu u Zagrebu Bmw Jeff Koons_detalji

O senzacionalnosti ovoga modela govori i činjenica kako je za potrebe aukcijske kuće Christie’s u New Yorku, u travnju sav prihod od prodaje prvog primjerka automobila otišao dobrotvornoj organizaciji Međunarodnog centra za nestalu i izrabljivanu djecu (ICMEC) koju podržava i sam umjetnik.

Bmw Jeff Koons

U istom okruženju, predstavljena je dugoočekivana i najprodavanija, redizajnirana i digitalno osvježena BMW serija 3. Svojom atraktivnošću impresionirala je sve vozače i suvozače zahvaljujući vrhunskom izgledu, kvaliteti materijala i visokoj tehnologiji. BMW Serija 3 nudi izvanrednu dinamiku vožnje i sveobuhvatnu, tehnološki modernu podršku u novom sportskom dizajnu. Posebnosti BMW Serije 3 svakako su M Sport ovjes s čvršćim oprugama i amortizerima za izravne i agilne vozne karakteristike te pomoćnik za vožnju unatrag. Također, uključeni su i drugi inteligentni sustavi za pomoć vozaču za optimalnu udobnost, kokpit orijentiran prema vozaču i inovativni BMW Curved Display s konceptom upravljanja na dodir.

Bmw Jeff Koons Zagreb

Kuriozitet serije 3 su brojne inovativne tehnologije koje omogućuju ugodnu komunikaciju između vozača i vozila i to s BMW Curved Displayom koji pruža potpuni pregled svih važnih informacija. Neograničena povezivost kroz integraciju pametnog telefona omogućit će vam planiranje rute na svom pametnom telefonu te intuitivno upravljanje pomoću glasovnih naredbi. U BMW seriji 3 je dostupan i pomoćnik za vožnju unatrag koji pamti pokrete upravljača u zadnjih 50 prijeđenih metara, a pritiskom na tipku, vozilo se automatski vraća istim putem i točno na prethodno prijeđenu rutu. To znači da čak i izazovne situacije poput uske ceste, slijepe ulice ili uskog parkirnog mjesta, ubuduće neće predstavljati nikakav problem. Integrirani BMW Digital Key vaš pametni telefon pretvara u digitalni ključ, a osobni digitalni asistent koji će odgovoriti na sve vaše glasovne naredbe uvijek je uz vas.

BMW serija 3_ BMW serija 3

Posjetite Tomić & Co. salone u Zagrebu, Zadru, Rijeci, Splitu, Osijeku i Puli te odvezite svoj novi BMW model.

Dodatne informacije potražite na linku.