Iskonovci i Biljkoborci ujedinili su snage na Dan planeta Zemlje i poklanjaju Bilju-To-Grow svakom korisniku koji se tijekom današnjeg dana (22.4.) prebaci na e-račun

Ako ste planirali ovogodišnji Dan planeta Zemlje obilježiti malom akcijom podrške, ako ste Iskonovac, možete to napraviti konkretno i zeleno! Naime, Iskon korisnicima koji danas svoj papirnati račun za usluge zamijene e-računom poklanja Biljku-To-Grow po vlastitom izboru. Riječ je o najpopularnijem proizvodu simpatičnog zelenog kolektiva Biljkoborci, koji se sastoji od čašice sa supstratom, uputama za upotrebu i pomno odabranim sjemenkama neke od šest ponuđenih jestivih ili začinskih biljaka: bosiljka, cherry rajčice, peršina, paprike babure, ružmarina ili korijandra. Ovako spremljena, Biljka-To-Grow od brige i njege zahtjeva još samo zalijevanje, bez obzira na to je li to u prozoru, u vrtu ili na balkonu.

Iskon se odlučio priključiti akcijama na Dan planeta Zemlje nakon što se i sam – zazelenio. „Prošlogodišnju smo selidbu na nove lokacije iskoristili da i sami učinimo male, ali nama vrijedne korake u još odgovornijem ponašanju prema prirodi”, pojasnio je Iskonov generalni direktor Krešimir Madunović.

“U potpunosti smo izbacili plastičnu ambalažu iz ureda te je zamijenili trajnim posuđem, staklenim bocama, aparatima za kavu u zrnu… Uveli smo centralne stanice za sortiranje otpada, a radne prostore obogatili mnoštvom biljaka. I ambalaža u kojoj naši uređaji odlaze korisnicima napravljena je od 90 % ekološki prihvatljivih materijala, na tome ćemo još nastaviti raditi, a danas ćemo biti sretni ako nam se barem još nekoliko stotina Iskonovaca pridruži vlastitim malim zelenim korakom, tj. zamjenom papirnatog računa onim elektroničkim.”

Biljka-To-Grow samo je simboličan poklon ako u obzir uzmemo činjenicu da jedno drvo mora rasti između 15 i 20 godina kako bi se od njega potom izradilo tek 2000 računa. Iako je riječ o materijalu koji se može reciklirati, najveća količina papira nažalost još uvijek završava u komunalnom otpadu. „Prvi članak našeg statuta kaže da su Biljkoborci aktivni stanovnici Zemlje, što znači da poprave nešto kad vide da ne štima. Iskonovci su pritom pravi sretnici, jer imaju i biljčice kao dodatnu motivaciju za svoj današnji zeleni istup. Sigurni smo da u mnogima od njih čuče vrsni urbani vrtlari, pa će im zamjena papirnatog računa uskoro donijeti i sjajnu prvu sjetvu”, smiješe se i akciju podržavaju Biljkoborci predvođeni Marinom Andrijašević.

Za današnji zeleni prelazak na e-račun dovoljno je javiti se na biljkoborci@iskon.hr s e-mail adrese na koju se želi prebaciti primanje papirnatog računa te dodatno navesti podatke o vlasniku linije: ime, prezime, adresu i e-mail. Zeleni poklon namijenjen je svim privatnim korisnicima koji ovo učine do kraja današnjeg dana (22.4.2021.) ili do isteka zaliha ovih primamljivih zelenih poklona.

Foto: PR