Taman u pravo vrijeme za blagdanski shopping, na zagrebačkoj Trešnjevci, odmah pored placa, otvorio se mali dućan najšarmantnijih biljaka u gradu.

Ekipa Biljkoboraca koja stoji iza hit proizvoda Čašica Zemlje, prije koji dan otvorila je dućan kojeg je sama osmislila, projektirala i izvela. Pri tom je cijeli interijer dućana od – kartona!

U impresivnoj “saćastoj” konstrukciji koja nalikuje na čarobnu pećinu, smjestio se dom simpatičnih proizvoda biljne tematike. Najbolja stvar je što je sve u dućanu ‘made in Croatia’, od ideje do proizvodnje.

Male posudice za sadnju jestivih biljaka odličan su vrtlarski početak za sve gradske ljude bez vlastitog vrta i dolaze u 14 različitih vrsta. Osim toga, ove sezone izbacili su i par novih proizvoda, od kojih su jedan Biljkoslovci, vertikalna zelena abeceda ili 3D printane posudice za sadnju u obliku slova koja se mogu vješati na zid.

Čini se da bi kombinacija zanimljivog interijera i simpatičnih proizvoda pristupačnih cijena (raspon cijena u Biljkoborci shopu je između 25 kn i 160 kn!) mogla doista biti još jedan adut u sve bogatijoj kvartovskoj ponudi zanimljivih dućančića, pekara i coffee shopova. Stoga, pravac Trešnjevka i ugrabite priliku za originalne poklone ovogodišnjih blagdana!