Po definiciji, kombinezon je jednodijelni komad odjeće koji se sastoji od dugih hlača i prednjeg pokrova za prsa, koji je naramenicama spojen s prednjim i stražnjim dijelom hlača. Dugo se povezuju s odijevanjem muškarca iz ruralnih i poljoprivrednih sredina diljem Amerike.
Kombinezon je prvenstveno dio zaštitne odjeće, koji se vremenom rasprostranio na mnoge radničke skupine. Prvi put riječ ‘boilersuit’ se spominje 1928. godine u dnevnom izdanju novina Express, gdje se spominje u kontekstu propisane radne odjeće u proizvodnji eksploziva, uz obavezno pokrivalo za glavu.

(Stella McCartney, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019/Getty Images)

Od 1891. do 1916. godine kombinezoni se izrađuju od teškog lana ili pamuka te su šireg kroja kako bi radnici ispod njega mogli nositi košulju i hlače. Vrlo brzo se širi kroz radničku klasu da bi početkom 20. stoljeća bio najpopularniji komad radne odjeće, a ubrzo postaje i glavni dio radne uniforme u svim mehaničkim tvornicama diljem SAD-a. Tijekom I. svjetskog rata, već ga i žene u Europi nose u tvornicama. Ubrzo ga prihvaćaju i vojnici, astronauti pa čak i sportaši te kombinezon ulazi u modu kasnih 60-ih godina.

(Giambattista Valli, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2019/Getty Images)

Obično su izrađeni od trapera i imaju metalne znakovice na džepovima te se dugo povezuju s odijevanjem muškarca iz ruralnih i poljoprivrednih sredina diljem Amerike, ili radnicima iz željezarija. Oni ga najčešće nose u kombinaciji s kariranim flanelskim košuljama ili bijelim T-shirt majicama. Kombinezon kasnije ulazi kao dio uniforme Skinheadsa, koji ga nose s bomber jaknama, bijelim T-shirticama i Dr.Martens čizmama. Iako su ga prvotno koristili radnici zbog svoje praktičnosti, kombinezon je i danas ‘in’, kao što smo imali priliku vidjeti na revijama Stelle McCartney, Elie Saab i Giambattista Vallija. Bio on u oversize ili elegantnoj strukiranoj verziji, mora mu se priznati jednostavnost i funkcionalnost, koja nam je u današnjem užurbanom svijetu itekako potrebna. Mi smo odabrali 7 različitih modela kombinezona, koji će vam jako dobro doći sljedeći put kada neće znati što odjenuti. Jednostavno si olakšajte muku i odjenite kombinezon.

(Elie Saab Spring Summer 2019, Paris Fashion Week/Getty Images)