Pjevačica je u ponedjeljak tweetala o svojem nezadovoljstvu šalom prikazanom u Netflixovoj seriji “Ginny & Georgia”

“Hej, Ginny & Georgia, 2010. vas zove i želi natrag svoju lijenu, iznimno seksističku šalu”, tweetovala je Swift komentirajući izjavu jedne od glumica u seriji: “Što te briga? Brže prolaziš kroz muškarce nego Taylor Swift.” Swiftine romanse zaista su prije ”sto godina” plijenile pozornost kao i djevičanstvo Britney Spears te prešle svaku razinu dobrog ukusa (ako je uopće ikad postojao).  U ponedjeljak je Taylor, uz komentar pridodala da ima želju da ljudi “prestanu ponižavati vrijedne žene”. “Sretan mjesec žena, pretpostavljam.”

Nakon što je spomenuti tweet postao viralan, ubrzo su njezini fanovi počeli uznemiravati glavne glumice, poglavito mlađu glumicu, Antoniju Gentry, kojoj su se uputile i rasističke uvrede – što, podsjetimo ako netko na ovom planetu još ne zna – nije feministički.

Serija, osim ove Taylorine opaske, plijeni pažnju otkako je stigla na Netflix zbog sličnosti sa serijom Gilmore Girls i razumljivo je puno obećavala jer mnogi još uvijek ne mogu oplakati što više ne viđamo Rory i Lorelei. No, ovaj mutavi komentar usmjeren prema pjevačici otprilike je pregled kako izgledaju dijalozi, tako da usporedbe s Gilmoreicama staju na rečenici ”mlada majka i tinejdžerica žive u izmišljenom gradiću”. Radnja je pomalo ”cringe”, često negledljiva, a glumice, iako simpatične, tu nisu previše mogle spasiti situaciju, kao niti u slučaju ovog seksizma usmjerenog prema Taylor. Sve u svemu – serija je dobila zasluženu kritiku, iako je dobila nezaslužene komentare mase koja jedva čeka nekog ”cancelati”, s čime smo isto mislili da smo završili još prošle godine. Ne znamo kome se ova serija htjela svidjeti, ali teme poput body dismorfije, poremećaja prehrane, droge i ubojstva, koje pokrivaju, trebali bi ostaviti predivnim i kompleksnim serijama poput hita Euphoria. 

Foto: Ginny & Georgia still