U Japanu se svatko mlađi od 18 godina može podvrgnuti plastičnoj operaciji, pod uvjetom da ima pristanak roditelja. Godine 2021. jedna je japanska klinika otkrila da je devet od 10 ispitanika u tinejdžerskoj dobi željelo plastičnu operaciju kako bi riješili svoje nesigurnosti, što je porast u odnosu na otprilike 7 od 10 samo dvije godine prije

Tomohiro Suzuki, profesor koji proučava dječju psihologiju i sliku tijela na Sveučilištu Tokyo Future, priznao je da plastična kirurgija može imati pozitivne učinke na ljudsku psihu, poput poboljšanog samopoštovanja. Ali kada se izvodi na maloljetnicima koji su još uvijek u fizičkom i psihičkom razvoju, mogu odrasti i požaliti svoje postupke, rekao je. Mnogi također još ne znaju koji je njihov idealan “izgled”, budući da još uvijek rastu, a neki su više puta otišli pod nož kako bi postigli svoj savršen izgled.

Japan je pozicioniran kao četvrta država na svijetu po broju plastičnih operacija. Međutim, ono što posebno zabrinjava kod japanskih maloljetnika jest to što mnoge operacije koje rade, poput podizanja kapaka koji je napravljeno više od 143 000 usmjerene su na to da se približe “zapadnjačkom” izgledu, pokušavajući izbrisati mnoga  autentična obilježja svojih predaka. 

Roditelji u Japanu sve češće daju pristanak na operaciju, tvrdeći da, pogotovo kod žena, isto pospješuje potencijal sretnog života “Vaša sreća osvoji o tome kako izgledate. Nije bitna vaša osobnost niti vaš karakter. Lijepim ljudiima oprašta se čak i ružno ponašanje”,  priča jedna od mama u Vice videu, mediju koji je istraživao ovaj fenomen.