Kada nam netko spomene Chanel, jedna asocijacija nam ne izlazi iz glave – kultna tvid jaknica.

Kada bi nas netko pitao da opišemo brend jednim komadom koji je kreirao to bi definitivno bila ta svima dobro poznata jakna od tvida koju je Chanel proslavio. Radi se o komadu koji odgovara apsolutno svim ženama, bez obzira na građu tijela, visinu i obline – samo je potrebno odabrati model jaknice u kojemu se osjećate najženstvenije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CHANEL (@chanelofficial)

“Rođenje” kultnog komada

Na današnjem kratkom satu modne povijesti i kulture vrijedi se prisjetiti da je ovaj kultni komad “rođen” još 1920., kada je Gabrielle “Coco” Chanel počela raditi upravo s tvidom za svoju odjeću. Naime, pričalo se da je Coco često posuđivala odjeću svog ljubavnika jer ju je privlačila lakoća i udobnost koju je pružala.

Iz toga je potekla i ideja za kreiranjem odjevnih komada od materijala koji se u to vrijeme koristio samo za proizvodnju muške garderobe. Naravno, govorimo o tvidu, tkanini, koja je ubrzo postala potpis brenda Chanel.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CHANEL (@chanelofficial)

I tako je Coco postavila temelje za i dan danas omiljeni komad brojnih dama – kultnu tvid jaknicu. Ovaj klasik postao je ogromni hit – i to u svim svojim dužinama i bojama. No, ono što ne impresionira mnoge pobornice ovog stila i modela je njegova cijena, koja doseže i više od 12 tisuća dolara, ovisno o modelu.

Bezrazložno je raspravljati je li cijena opravdana ili ne. Ipak se radi o komadu koji kroji modnu scenu iz sezone u sezonu, a i njegova prošlost i početak i dalje intrigira.

No, tu uskaču high street brendovi koje svi volimo i koji nam kultne komade približavaju u nešto povoljnijoj verziji – Massimo Dutti i Mango. Upravo smo u ovim trgovinama pronašli dupliće omiljenog Chanel komada, koji vjerno prenosi šarm i ženstvenost po kojima je Coco pamćena. 

MANGO
MANGO
MANGO 19,45 EUR
MANGO
MANGO
MANGO
MANGO
MANGO
MASSIMO DUTTI
MASSIMO DUTTI
MASSIMO DUTTI
MASSIMO DUTTI