Zimska kolekcija Marije Kulušić dobila je svoje kreativne vizuale. Kao i dosad, ponovno smo očarani njezinom estetikom

“Kao odraz zbivanja kroz posljednje mjesece nametala mi se pomisao kako sve što se zbiva u  meni mora izaći na površinu.  Upravo ta pomisao se suptilno provlači kroz kolekciju.” kaže Marija o inspiraciji iza kolekcije It all has to come out.  Kaže kako se ta pomisao ocrtava kroz klasične odjevne predmete koji su rastavljeni ili mjestimično prorezani kako bi  dali naslutiti što se nalazi ispod površinskog sloja. 

marija kulušić aw marija kulušić aw marija kulušić aw

U pretežito minimalističkim formama izviru decentni prorezi koju se provlače kroz više odjevnih komada ili su oni odvojeni, a ponegdje u detaljima spareni jedan u drugoga. Cijela kolekcija izrađena je od pretežito prirodnih tkanina poput vune, kašmira, svile i pamuka, dok je predimenzionirana torba kao dodatak izrađena je od kože koja je ostatak prehrambene  industrije.  

marija kulušić aw

marija kulušić aw

Svila, koja je korištena za izradu marame bojana je prirodnim bojilima koji su rezultirali  zlaćano žutim tonovima.  U kolekciju su većinom korištene deadstock tkanine, a pojavljuju se i ostaci tkanina iz prošlih  kolekcija poput antiknog lana, koji je korišten za izradu detalja. 

marija kulušić aw

Kampanju je fotografirao  Denis Butorac, a za šminku i frizuru se pobrinula  Petra Sever. Laura Bračun je u ulozi modela. 

marija kulušić aw

Više o kolekciji na web adresi www.marijakulusic.com.