Boris Pleša je grafički dizajner iz Zagreba. Član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti. Uz svoj svakodnevni dizajnerski posao posljednjih nekoliko godina radi na seriji digitalnih vektorskih ilustracija pod nazivom “It’s Not Only Rock ‘N’ Roll”.

It’s Not Only Rock ‘N’ Roll

Zadatak mu je bio koristiti što manje grafičkih elemenata i boja, u pokušaju stvaranja jednostavne grafike koja priča priču, portretira osobu ili prati pjesmu. Glazba, film, književnost i analogno-digitalne dileme suvremenog života najčešće su teme ove serije. Prepoznat ćete svakog aktera i svaki motiv ilustracije, no ovog puta ćete ga doživjeti istovremeno u predvidljivom i iznenađujućem svjetlu! To je ono što je intrigantno kod ove knjige. I vjerujem da ćete ju mnogo puta uzimati u ruke i listati, ilustracije su sjajne!

Njegovi minimalistički plakati izlagani su na velikom broju izložbi, umjetničkih sajmova i festivala, a pronašli su dom i na bezbrojnim zidovima privatnih i javnih prostora u više od pedeset zemalja na šest kontinenata. Sada on donosi opsežnu monografiju grafičkih radova na 400 stranica!

Fotografije: Rockmark/promo