Ova luksuzna anti-age maska bogata mineralima sve popularnijeg brenda Peter Thomas Roth, daje sljedeća obećanja: otvara i čisti pore uz pomoć topline, njeguje i hidratizira kožu, minimizira sitne bore, ujednačava ten te kao rezultat  vidimo i osjetimo nježniju, elastičniju kožu i look koji zrači zdravljem. Krema je došla u ruke naše Livije, a u nastavku pročitajte njezino iskustvo!

Fotografija doživljava inflaciju posljednjih godina. Ne samo da je napredak tehnologije omogućio da uslikamo dvadeset fotografija jednog zalaska sunca, presvučemo ga dodatnim filterima, izrežemo rasvjetni stup koji nam se neopazice provukao u kadar i preko cijelog kaosa nalijepimo nekoliko GIF-ova kako bi doživljaj bio potpun. Naše se fotografije objavljuju onda kad i gdje to želimo, bivajući dijelom procesa kojeg kontroliramo gotovo automatski i bez osobitog ushićenja. No, moć fotografije kao kroničara vremena i dalje je neoskvrnuta. Možemo se igrati s filterima, svjetlošću i sjenom, ili ih snimati iz najboljeg mogućeg kuta, no one su u osnovi i dalje dokumentaristički dvodimenzionalni prikaz koji katkad uhvati umorno, isušeno lice i kožu bez sjaja. 

Kad mi dečko kaže da sam mu ljepša danas nego na fotografijama iz svoje prošlosti, to me razveseli jer mi je danas ljepše nego u prošlosti, iako me ego u svakoj takvoj prilici podbode pod rebra. Kad mi kaže da mi danas crte lica dolaze do izražaja ja znam da je to zato što se baby fat povukla iz mojih obraza i ostala je samo definirana linija moje naglašene čeljusti. Kad mi mama nakon što dođem kući na praznike poslije duljeg izbivanja kaže kako joj djelujem malo mršavo, raznježim se i čvrsto je zagrlim. „Mama, nisam premršava“, šapnem joj na uho, „samo više nisam tvoja djevojčica“. Kako kaže Jessica Adams: „U tridesetima kad ujutro ustaneš iz kreveta, osim posteljine moraš naravnati i lice.“ 

Uslijed božićnog darivanja moje trideset-i-kusur godišnje kože, kože iz jednog od šuštavih šarenih paketa izvukla sam modrozelenu kutijicu. Hungarian Thermal Water Mineral-Rich Atomic Heat Mask by Peter Thomas Roth. Preletjela sam pogledom po sadržaju: „bogata mineralima s efektom grijanja“ i iznenadila se duljinom popisa. Popis sastojaka ove mađarskom vodom bogate maske imao je više aktivnih sastojaka nego što je naša blagdanska „mađarica“ brojala kalorija! 

Kratko pretraživanje interneta informiralo me o blagodatima ove nevjerojatno raskošne maske (ne brini mama, tvoja „mađarica“ je i dalje najizdašnija!). Osnova maske je mađarska termalna voda, koja sadrži otopljene brojne minerale, od čega su najznačajnije magnezijeve „gorke soli“ koje djeluju protuupalno i smiruju kožu. Ekstrakti šipka, bobica bazge i bukovih mladica bore se rame uz rame s magnezijem na protuupalnoj fronti.

Suncokret, marelica, breskva, jojoba, maslina, badem i shea maslac jamče pravu poplavu hranjivih i blagotvornih masti i ulja koja bi trebala utješiti i izmučenu, smogom zatrovanu kožu. Patentirani aktivni sastojak Gatuline®, ekstrahiran iz vrste čička kod nas poznatog kao „magareći grm“  ovdje je prisutan kao šlag na torti. Taj aktivac pak potiče pravilnu regeneraciju vanjskog sloja kože – produkciju i apsorpciju famoznog keratina(Mic drop!). 

Prosvijetljena mini-istraživanjem najnovijeg dodatka mojoj toaletnoj torbici (koja polako ali sigurno kolonizira i okolne police) pred ogledalom sam se počastila velikodušnom porcijom maske. Navikla sam da kozmetika obećava gotovo sve – od vječne mladosti do plaćanja rate kredita, oduševilo me što je ovaj proizvod naprosto odradio posao za koji je plaćen. Prilikom ispiranja, spoj hladne vode i maske napravio je zagrijavajući efekt, uklopljen u recepturu logikom da toplina širi pore, pospješuje cirkulaciju i pomaže upijanju hranjivih tvari. Lice mi je nakon korištenja ostalo gipko i hidratizirano. 

O hranjivim svojstvima sastojaka ove maske znale su i naše bake, a moderna tehnologija koncentrirala je njihove za kožu blagotvorne učinke. Bez obzira odlučite li priuštiti je sebi ili je namijeniti za divan poklon, Hungarian Thermal Water Mineral-Rich Atomic Heat Mask je jedan od onih proizvoda od čije upotrebe poželite stvoriti rutinu: gusta, bogata i čiju ćete kutijicu isprazniti do posljednje kapi.