Premium hair brend Authentic Beauty Concept vjeruje u uspostavljanje ravnoteže duše i uma, zbog čega je i kreirana frizerska usluga pod nazivom Memento. Odlučili smo isprobati ovu hvaljenu relaksaciju uz mirisne esencije i njegujuće tretmane za kosu koja nam omogućuje ponovno se povezati sa sobom

Na dan kad sam dobila termin za posebni tretman ‘’Memento’’ u poznatom zagrebačkom salonu Evelinu, kao da sam se najednom ‘’sjetila’’ koliko nemam vremena za to. Unervozila sam se jer nisam bila sigurna hoću li kasnije još stići obaviti neke stvari, kako će to sve izgledati, i imam li ja uopće ‘’živaca’’ za opustiti se. Zamišljala sam da ću ionako samo razmišljati što mi je još zapisano u notesiću, ali okej, probat ću nešto. Nisam od dugotrajnih masaža i trebalo mi je nekoliko mjeseci da se naviknem na ritam jednog sata yoge, ali činjenica jest da nam je zbog svakodnevnog ritma potrebno neko vrijeme za opuštanje, bila to noćna šetnja ili duža kupka – a ništa od toga ne radimo upravo zato što se, poput mene, prisjetimo što sve možemo napraviti u tom trenutku, umjesto da samo stanemo i nešto napravimo za sebe. Ono što mi se u roku od petnaest minuta za ‘’bazenom’’ u Novoj vesi dogodilo prepričavala sam još danima.

Authentic Beauty Concept oduševljava ljude otkako je došao na naše tržište, prvenstveno zbog svojih prirodnih sastojaka, ali i zbog holističkog pristupa koji promovira kreiranje svijeta autentične ljepote. Ono što me jako razveselilo, ali i zanimalo u praksi, je to kako će proizvod bez umjetnih boja, silikona, parabena, mineralnih ulja, sulfat surfaktanata i parabena ‘’prijati’’ mojoj kosi, koja realno, stalno u sebe upija barem jedan od ovih sastojaka.

Ušla sam u salon, ljubazni zaposlenik me pitao kako sam (na što sam ja naravno skoro krenula u traktat pričati da sam u žurbi u nadi da će mi kosu možda malo brže oprati), no odmah me smirenim glasom natjerao da potpuno zaboravim na išta drugo osim na ono što se upravo događa ispred mene. Zapitao me kakva mi je kosa, imam li ikakvih problema s njom (suha, petlja se i perut kao nagovještaj promjene vremena), opisao mi koje će preparate popularnog novog veganskog brenda Authentic Beauty Concept koristiti na temelju mojih nerazumljivih pojašnjenja – i eto me u bazenu, samo ja, strop i opuštajuća glazba, i iščekivanje premium tretmana namijenjenog dubinskoj njezi kose i psihe.

Odlična masaža tjemena i gotovo neznatan, ali ugodan miris šampona (riječ je bila o Hydrate Cleanser šamponu, o kojem ću detaljno u nekoj budućoj recenziji, koji je odabran kako bi mi se tjeme očistilo od mrtvih stanica a kosa od masnoće te da je ujedno i hidratizira, a miris je bio poput vrlo decentnog praškastog parfema – kasnije sam saznala da je riječ o kombinaciji vanilije, manga i bosiljka) možda vam se može i dogoditi u nekom od salona, no nakon nekoliko minuta, na oči vam se stavlja maska za spavanje, a masaža prelazi na vaše dlanove koja se najviše osjeti upravo na tjemenu, laganim opuštajućim trncima. Upravo si tada osvijestite koliko ste napeti, i prepuštate se. Nema više bitnih zadataka u notesu, samo ugodan miris, glazba – potpuni zen. Ne sjećam se kad sam imala toliko praznu glavu, i jako mi se svidjelo. Još se danima nakon prisjećam tih nekoliko trenutaka u kojima sam bila ‘’nigdje’’ i moram priznati da sam si pokoji put pokušala nabrzaka izmasirati dlan u nadi da ću prizvati neki od osjećaja, ali pogađate, ništa.

Ubrzo nakon toga, uslijedili su, Replenish regenerator i maska za kosu (linija za oštećenu kosu koji nam otpušta decente mirise pekan oraha, crne sandalovine i javora). Nakon toga je uslijedilo feniranje i frziura. Ono što me na sekundu vratilo u stvarnost je to koliko mi se kosa zapetljala (naime, ovi proizvodi nemaju ni parabene ni silikone, što znači da se ne ‘’lijepe’’ za naše vlasi i ne stvaraju privid glatke kose, već je kosa onakva kakva jest – prirodna i vaša, što u mom slučaju znači – trebat će vam dobar češalj). No, ono što me iznenadilo je što nakon što se jednom raščešljala, više se nije neumorno zapetljavala. Tako je i bilo i sljedeće jutro, a nekolicina ljudi mi je čak i komentirala kosu! Zatražila sam uobičajenu, što je prirodnije moguće, isfeniranu kosu, ali sam uvjerena da sam u tom trenutku zatražila nešto kompliciranije, da bih to zasigurno i dobila od ljubaznih frizera. Tada sam prvi put pogledala na sat i vidjela da je prošlo tek nešto više od 25 minuta, a moja kosa je već bila skoro suha, a moja nutrina se osjećala kao da je na jedan dan bila na izletu na nekom od naših prekrasnih otoka. Čak mi se i kosa osjećala kao da je bila na nekom odmoru od gradske vreve (doduše ne na moru jer bi onda bila suha i spremna za jedan ‘’Memento’’ tretman), izgledala je zdravo i poletno. Sve u svemu, nešto što ću definitivno ponovno napraviti, pogotovo ako mi treba odličan i prirodan izgled za neki od budućih večernjih izlazaka – upravo se tada u žurbi naručujemo za termin u frizerskom salonu, razmišljajući stignemo li se još i našminkati i odjenuti. Upravo nam tada treba jedan trenutak ‘’za sebe’’ o kojem svi pričaju, bez da se osjećate kao da sebi kradete vrijeme rezervirano za nešto drugo. Da u ovoj strci zvanoj stvarnost pokušate predahnuti, ostati autentični, što, uostalom, i priželjkuje ovaj beauty pokret. Ja nisam niti znala koliko mi je to bilo potrebno. 

Detaljno o pokretu i proizvodima možete čitati na ovom linku