Žene vide svoju kosu kao intiman izraz svoje osobnosti, zato sam ovaj mjesec isprobala jedan poseban proizvod,  Kérastase L’incroyable Blowdry Creme

Kako brinemo o njezi lica i tijela, ne smijemo izostaviti i njegu kose kojoj često ne pružamo dovoljno pažnje. Učestalim feniranjem, peglanjem i kovrčanjem kosa ostaje bez vlage, što ima kao posljedicu suhu i ispucalu kosu. Poseban je osjećaj sreće kod nas žena kada nam je kosa zdrava i sjajna a frizura postojana. Zato sam isprobala ovu super kremu od Kerastasea, za koju sam čula mnoge preporuke a koja nam sve obećaje sve navedeno. Iako kažu da mi žene nikada nismo zadovoljne, ja sam bila potpuno zadovoljna ovom kremom!

L’incroyable Blowdry Creme je krema za oblikovanje kose pod utjecajem topline. U sastavu kreme koristi se mikro pčelinji vosak, koji omogućava novu razinu učvršćivanja kose. On funkcionira tako da se u dodiru s toplinom topi te omogućava oblikovanje. Kada se hladi stvara čvrstu vezu između vlakana, bez osjećaja krutosti kose. Ta inovativna formula obećaje tri puta brže oblikovanje i preoblikovanje, anti-frizz učinak i termo zaštitu od 230 stupnjeva.

Kremu sam koristila mjesec dana nakon svakog pranja kose. Nakon pranja, kosu sam dobro obrisala ručnikom i zatim nanijela manju količinu kreme na kosu. Nije potrebno pretjerivati s količinom proizvoda,  jer su  Kérastase proizvodi jako koncentrirani i kod njih ne vrijedi pravilo “što više, to bolje”. Uvijek krećem od vrhova kose, zatim ostatak nanesen na dužinu. Kod mene je situacija takva da su mi vrhovi najosjetljiviji dio na kosi te lako pucaju. Zato mi se ova krema učinila kao savršena za spas mojim suhim vrhovima. Pošto se često feniram i volim koristiti figaro potrebna mi je zaštita od topline koju ova krema sadrži. Primjetila sam da kremu nije bilo potrebno koristiti duže vrijeme da se vidi rezultat, već se svakim nanošenjem vidjela razlika na kosi. Osobno mi je bilo najdraže što mi je frizura bila postojana i vlaga mi nije stvarala probleme.

Nakon mjesec dana korištenja primjećujem da su mi vrhovi kose očuvani, te im ni pegla ni figaro za kosu ne mogu naštetiti.

Pošto radim u frizerskoj struci upoznata sam s Kérastase proizvodima., a i mogu reći da mi je kroz ruke prošlo puno žena sa svim mogućim tipovima kose. Žene s neukrotivom i grubom kosom do sada i nisu imale velik izbor proizvoda koji bi im olakšao oblikovanje kose, a da pritom štiti od topline i pruža učvršćivanje frizure. Rekla bih da ova krema pruža sve što je potrebno jednoj neukrotivoj, gustoj kosi pa zato L’incroyable Blowdry Creme ima moju toplu preporuku. Jer nema ljepšeg nego vidjet osmjeh žene koja ponosno hoda sa svojom zdravom, lepršavom kosom.