Za tjedan dana se na tv-u premijerno prikazuje trodijelna putopisna serija autorice i scenaristice Martine Validžić “Inshallah Qatar” u kojoj upoznajemo tradicionalnu ali i modernu stranu prve arapske zemlje domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva u nogometu, Katar.

Prva arapska zemlja u kojoj će se održati najvažniji sportski događaj na svijetu u niskom je startu da dočeka nogometne fanove. A kako se za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru pripremaju i što se ondje sve može vidjeti i doživjeti saznajemo u sjajnom serijalu ove jeseni na Hrvatskoj radioteleviziji. Na čelu s Martinom Validžić ekipa HRT-a obišla je nogometne stadione i ostale sportske objekte koji će dočekati mnoštvo novinara i publike te istražili što sve raditi između nogometnih utakmica.

Inshallah Qatar

Serija donosi utrke deva, ludu vožnju po pješčanim dinama, kušanje katarskih specijaliteta. Susreli smo se s Hrvatima i drugim strancima ondje, upoznali prvu katarsku poduzetnicu, ali i prvog muškog modnog dizajnera u Kataru, a nismo mogli zaobići ni Hamad, najbolju zračnu luku na svijetu.

Autorica i scenaristica je javnosti itekako poznata i jedna od omiljenih lica HRTa Martina Validžić. “Najintenzivnije putovanje dosad. Najviše temperature dosad 45 stupnjeva bilo je polovicom svibnja kad smo snimali. Najsporija i najčudnija administracija vezana uz dozvole za snimanja. Dozvola treba za svaki dio grada i to posebna. A ne stižu na vrijeme. Iako ste poslali sve potrebne papire mjesec dana ranije. Najskuplja zemlja u kojoj smo bili. Uz Japan. Najsigurnija zemlja. I najčišća. Kao i ljudi. Najmirisniji. Oko svih je oblak parfema. Beskrajno šarmantni i pristojni. Gostoljubivi. Začin ugodnoj atmosferi su i stranci koji ondje rade. Toliko ih je da se odmah udomaćite. I zbog svega ovoga zelite ponovo natrag. Trebamo li reci da stadioni izgledaju svemirski? Jedva cekam Svjetsko prvenstvo.”, kazala je Martina.

Redatelji serijala su montažer Dubravko Prugovečki i Martina Validžić, a snimatelj je Dražen Lipka. Premijeru prvog nastavka trodijelne putopisne serije “Inshallah Qatar” ne propustite u utorak 20. rujna na Prvom programu HTV-a u terminu od 20:15 sati.

Fotografije: promo