Suha kosa rezultat je prečestih tretmana i promjena na kosi poput bojanja, a bez pravog proizvoda teško joj je izaći na kraj.

Elektricitet je samo jedan od znakova da vašoj koži nedostaje hidratacije. Ostali znakovi su teško raščešljavanje, ali i vlasi koje podsjećaju na slamu te ih je teško ukrotiti. Regeneratori i maske za kosu svakako su obvezan alat u njezi suhe kose, no šampon je baza s kojom možete postići velike promjene. Ne radi se samo o vrsti šampona koji koristite već i o brendu koji mora biti visoko rangiran i kvalitetan. On će vam sa sigurnošću pomoći poboljšati stanje kose, a postoji još nekoliko trikova s kojima si možete pomoći u ovih još nekoliko mjeseci zime.

Jedan od njih svakako je da prestanete koristiti sušilo za kosu i dopustite kosi da se barem povremeno posuši na zraku. Pomoći ćete i njoj i vašem osjetljivom tjemenu koje također reagira na suhoću zraka i toplinu. Ako ste ovisni o friziranju svakako koristite proizvode koji kosu štite od topline i često si priuštite ekstra njegu po pitanju hidratacije. Oštećenoj i suhoj kosi pomažete i time da je stalno ne držite u repu, vežete čvrstim gumicama. U ovom slučaju možete napraviti zamjenu za scrunchie gumice od prirodnih materijala.

A ako vam nijedan od ovih prijedloga ne pomaže, istražite naše favorite u galeriji.

Foto: Unsplash