HDLU Zagreb na portalu ”Zagrebački likovni umjetnici” predstavlja virtualnu izložbu umjetnice Marine Lapadatović pod nazivom ”Magična putovanja kroz slikarstvo i umjetničke maske”

“Marina Lapadatović na svojim likovnim djelima, slikama u tehnici ulja na platnu i kolažiranim kompozicijama u kombiniranoj tehnici, prikazuje nam suvremeni svijet prepun nadrealnih prizora, ponekad uznemirujućih paradoksa, informacijske prezasićenosti, kao i zabavnih dosjetki koje demistificiraju neke društvene stereotipe, vezane uz medijsku sliku žene i njezinu manipulaciju kroz odnos prema ženskom tijelu. U takvom svijetu, umjetnik/ica poput sanjajućeg šamana osluškuje puls vremena u kojemu živi, civilizaciju izraslu na tkivu prirode i sve njezine disbalanse, tražeći u sebi neki ”sveti prostor”, unutarnju glazbu, ali i razumijevanje nepomirljivih suprotnosti dobra i zla, svjetla i tame, slobode pojedinca i tradicijskih ograničenja nad tim osobnim slobodama”, stoji u predgovoru Krešimire Gojanović.

Marina Lapadatović završila je Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn, slikarski smjer. Akademiju likovnih umjetnosti upisuje 2000. godine u Širokom Brijegu, a završava je 2006. godine u Zagrebu, u slikarskoj klasi prof. Eugena Kokota. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi, te na likovnim kolonijama u zemlji i regiji.

Riječ je o šestoj virtualnoj izložbi u sklopu programa, a “Magična putovanja” pogledajte ovdje.

Foto: Marina Lapadatović, ”Miss universe”, ulje na platnu