Zrakoplovne kompanije su se probudile i intenzivirale su svoj raspored letenja u sve dijelova svijeta. Sva sreća jer već je bilo i vrijeme da krenemo putovati.

Možda je dobra stvar izlaska iz pandemije koja je na dvije godine zaustavila svijet, ta da ćete sada moći doista jeftino letjeti i putovati jer aviokompanijama je u cilju da ponovno stanu na noge. A najljepše kod putovanja jest iznenaditi se nekim novim destinacijama. Zato smo pronašli tri zemlje u koje možete jeftino letjeti, a koje bi vas mogle iznenaditi svojom ljepotom, zato što vam vjerojatno nisu na listi prioriteta.

Oman

Zovu ga i draguljem bliskog Istoka, a jedna je od zanimljivijih zemalja za proljetno putovanje u toplije krajeve. Oman se nalazi na Arapskom poluotoku, graniči sa Saudijskom Arabijom, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Jemenom i jedan je od rijetkih sultanata na svijetu. Glavni grad je Muscat, ali izvan njega očekuju vas divni pustinjski pejzaži, ali i kilometarske pješčane plaže te planine visoke preko 3000 metara. Za svakog ponešto. Turkish Airlines trenutno nudi povratne karte iz Zagreba za Oman po cijeni od 260 eura. Polazak je u ožujku, požurite.

Oman

Gruzija

Ova zemlja na sjeveroistoku Crnog mora poznata je kao dobro čuvana tajna euroazijskog kontinenta. Njezina priroda oduševila je već mnoge putnike koji su se odlučili putovati u tom smjeru. Kao jedan od najvećih aduta Gruzije mnogi će vam reći hrana i vino da su među najboljima u svijetu. Također, s kompanijom Turkish Airlines iz Zagreba za glavni grad Tbilisi možete putovati već od 117 eura.

Gruzija

Ukrajina

Ako niste nikada razmišljali da posjetite Ukrajinu, razmislite još jednom jer oni koji su to učinili, ostali su oduševljeni. Posebno dojmljiv je grad u zapadnoj Ukrajini s oko 800.000 stanovnika, Lavov koji je posljednjih nekoliko godina sve češći protagonist putopisa koji se pamte. Ryanair je zato najavio svoju novu redovnu liniju iz Zagreba za Lavov koja počinje prometovati 27. ožujka, čak dvaput tjedno.

Ukrajina

Foto: Unsplash