Smjer Virovitice vas često poziva na ugodan bijeg iz gradskog asfalta, a razlog je divno uređen, nedavno temeljito obnovljen, povijesni Dvorac Janković. U zimskim uvjetima izgleda posebno bajkovito, a i sama činjenica da odmarate u dvorcu je dovoljna za sebe.

Kako posljednjih dana svjedočimo pravim zimskim snježnim radostima, fotografije ovog dvorca pod snijegom su nas na trenutak zaustavile. Poželjeli smo se uputiti baš tamo i probuditi se s pogledom na ovaj snježni perivoj dvorca Janković u Suhopolju. Izgrađen u 18. stoljeću, dvorac Janković do prije svega tri godine bio je ruševina. Zahvaljujući europskim sredstvima u projekt obnove je uloženo oko 40 milijuna kuna vrijednosti kojom se restauriralo cijelo zdanje te s dodatnim novcem i perivoj. I zato danas izgleda veličanstveno, a restauratorski projekt potpisuje arhitektonski ured 3LHD.

Dvorac Janković gostima nudi 15 dvokrevetnih soba kategorije četiri zvjezdice s uslugom doručka, lobby bar u kojem ćete uživati u lokalnim vinima, craft pivima, likerima, rakijama, prirodnim domaćim sokovima i slasticama s potpisom nagrađivane slastičarke Sandre Jadek. Tu je i odlično opremljena konferencijska dvorana, suvenirnica, kreativni laboratorij – igraonica za djecu i 5D kino za dogovorene projekcije.

Već i sam pogled na padine Bilogore i Papuka prava su antistres terapija, a u ovom kraju vrijeme teče drugačije. Ako odaberete dvorac Janković za zimski odmor, uživat ćete u pogledu kroz zimski ostakljeni vrt. Za još ideja o dvorcima iz Hrvatske, inspirirajte se ovdje.

Foto: arhiva dvorca Janković