Tik uz zagrebačku Katedralu, na adresi Bakačeva ulica 11 nalazi se lokal u kojem je izložena kolekcija nakita i predmeta od zlata i srebra zlatarnice Rodić. Radi se o zlatarnici koja već desetljećima tradicionalno prenosi znanja ručne izrade nakita s generacije na generaciju. Iz kolekcije izdvajamo posebnu ponudu na Konavoske naušnice ovaj mjesec!

Konavoske naušnice, izrađene od srebra ili zlata dodatno ukrašene koraljima ili biserima, simbol su dubrovačkog područja i definitivno, pokazalo se, najomiljeniji komad nakita iz starohrvatske kolekcije zlatarnice Rodić.

Zanimljivo je da se u staro doba u Konavlima točno znalo kakve tko naušnice nosi. Dok su najstarije žene nosile najveće naušnice, djevojčice su nosile one manje.

Osim toga, bile su prve na popisu predmeta kojima su mladići prigodom ženidbe darivali svoju odabranicu.

Zlatarnica Rodić osigurala je popust  od 20% na upravo Konavoske naušnice za sve one koji ih prate na Instagram: ili Facebook stranici

Ako ste već razmišljali o kupovini ovog must-have nakita, sada je pravo vrijeme za kupovinu! Svratite u Bakačevu 11 nasuprot zagrebačke katedrale i priuštite si ovaj ručno rađeni komad nakita koji će biti uz vas I vase posebne trenutke godinama kasnije.

Zlatarnicu možete kontaktirati na 014814936 ili zlatarnicerodicinfo@gmail.com, a više info možete dobiti na web stranici Zlatarnice Rodić : www.zlatarnicerodic.com