Hook and Cook Festival je mjesto gdje se rado okuplja lokalno stanovništvo, ali i brojni turisti i gastronomadi koji se dođu prepustiti užitku mora i ugodnih ljetnih vibracija

Prvi ovogodišnji Hook and Cook festival je konačno tu, a održava se 24. i 25. lipnja u krasnom Medulinu! U ležernoj i ugodnoj atmosferi na ribarskom mulu tako se možete podružiti s dvojicom ambicioznih i talentiranih mladih kuhara.

Hook and Cook

Iako ćete to možda pomisliti, nije riječ o klasičnoj ribarskoj fešti, već fenomenalnom konceptu koji spaja riblji street food s vrhunskim chefovima i fantastičnom atmosferom na ribarskim brodovima u Medulinu.

Hook and Cook

Jorg Zupan svojim jelima unio revoluciju na gastronomskoj sceni regije. Radio je u brojnim svjetskim kuhinjama a danas je vlasnik i chef restorana Atelje koji je već dvije godine zaredom potvrđuje svoju Michelinovu zvjezdicu. Nedavno je otvorio i modernu gostionicu Breg koja u gdje nudi klasična jela na inovativan street food način.

Hook and Cook

Marko Turković je nedavno proglašen najboljim mladi kuharom u Hrvatskoj. Imao je zavidan gastornomski put te je čak stažirao i u Mirazuru, najboljem restoranu na svijetu. Njegov Sopal Fun Dining Bar novo je i kvalitetno poglavlje zagrebačke gastro scene. To je miks između bara i restorana gdje se ljudi dolaze podružiti uz čašu vina, kreativnu hranu, nesvakodnevne kombinacije i jako dobru glazbu. Sve skupa dečki zvuče kao da su idealan spoj za ovogodišnji Hook and Cook festival.

Hook and Cook

Nakon što isprobate sve morske delicije koje će se nuditi, opustite se i prepustite glazbi. Za atmosferu prve večeri pobrinut će se rovinjski kolektiv Forbidden Dance Records i mladi talijanski DJ Samuele Pagliai, dok će drugu večer upotpuniti veteran hrvatske electro glazbe, Pepi Jogarde, osnivač popularne emisije Adriatic Coasting na Yammat FM-u.

Hook and Cook

Ako ste u Medulinu ili u blizini, toplo vam preporučujemo da posjetite gastro gušte ovog festivala, a sve detalje možete pronaći ovdje.

Foto: PR