Hemi-skvalan je lagana silikonska alternativa koja kosu čini sjajnom, obnovljenom i zaštićenom, zbog čega ne čudi da se smatra budućim trendi sastojkom

Određeni sastojci postanu popularni “preko noći” i dobiju svojih pet minuta slave, koja se nekad pretvori i u višegodišnji trend.

Hijaluronska kiselina, vitamin C, retinol, glikolna kiselina, ceramidi i skvalan postaju sve pamtljiviji sastojci koji traži svaka druga osoba, zbog čega se sve više pojavljuju i u proizvodima. Tako je u svijetu njege kose sve “čujniji” jedan sastojak koji kosu čini sjajnijom i zdravijom, a to je – hemi-skvalan.

Riječ je o alternativi silikonu, laganom ulju koji se uspješno bori protiv kovrčanja kose te je pogodan za sve tipove. Prekriva kosu slično kao i silikon, zaglađujući, popravljajući i dodajući joj sjaj, a da pritom ne uzrokuje povezane naslage koje se teško uklanjaju.

Ako mislite da hemi-skvalan zvuči nalik popularnom sastojku za njegu kože, skvalanu, na dobrom ste tragu. Kao i skvalan, hemi-skvalan je derivat šećerne trske, no hemiskvalan je lakša molekula – što znači da neće uzrokovati višak masnoće ili težinu u kosi kada se pravilno koristi.

Iako se hemi-skvalan može koristiti svakodnevno, najbolje je biti to činiti suzdržano, kap do dvije za svaku stranu, kako ne biste ipak previše zamastili kosu. Zasad nema puno brendova hemi-skvalan u svojoj liniji, no vjerujemo da će se to uskoro promijeniti.

Dr. Barbara Strum Repair maska za kosu

Hijaluronska kiselina, shea maslac i hemi-skvalan za zaštitu i popravak oštećenih vrhova nudi vam nemasnu hidrataciju te poboljšava elastičnost i gipkost kose.

The Ordinary 100% plant-based hemi-squalane

Pristupačan brend u ponudi ima ovaj hemi-skvalan biljnog podrijetla za kosu i kožu, za nemasnu hidrataciju i poboljšavanje statičnosti te gipkosti kose.

JVN Pre-wash ulje za vlasište

Ovaj odličan brend osnovao je frizer i aktivist Jonathan Van Ness. Koristeći niz znanstveno potkrijepljenih sastojaka na čelu s hemi-skvalanom, JVN-ove najsuvremenije formule ljubazne su prema kosi i ljubazne prema planetu. Ovaj tretman s uljem prije šamponiranja zaglađuje kosu, istovremeno joj dodaje snagu, smanjuje gubitak kose i umiruje vlasište.

 

Foto: Fred Harrison/Getty Images Entertainment via Getty Images