Carey Mulligan i Zoe Kazan igrat će uloge novinarki koje su razotkrile skandal s Harveyem Weinsteinom

Universal Pictures pretvara priču o razotkrivanju Harveyja Weinsteina u film pod nazivom “She Said”.

Kako izvještavaju strani mediji, Carey Mulligan i Zoe Kazan glumit će dvije istraživačke novinarke koje su napisale bombastični izvještaj za New York Times u kojem se detaljno navode Weinsteinovi navodni seksualni prekršaji i napadi na brojne žene tijekom njegove duge karijere.

Film se temelji na brojnim napisima, “She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement.” knjizi Megan Twohey i Jodi Kantor (stvarnih novinarki iza istrage) iz 2019. godine koja detaljno opisuje njihov postupak izvještavanja. Produkcija bi trebala započeti ovog ljeta, proceduralnu dramu režirat će Maria Schrader, a scenarij je napisala oskarovka Rebecca Lenkiewicz.

Usprkos tome što mnoge privlači “She Said” kako bi otkrio više detalja o Harveyu Winsteinu i njegovim stravičnim zločinima, Deadline, koji je prvi plasirao vijest o snimanju film, tvrdi da „film nije Weinstein ili njegov skandal. Ovdje se radi o ženskom novinarskom timu koji je ustrajao unatoč prijetnjama i zastrašivanju kako bi razbio priču koja mijenja igru, ispričanu na proceduralni način kao što su Spotlight i All the President’s Men.”

Stavljanjem fokusa na to kako se priča razvila – provjerom činjenica i osiguravanjem potpisanih izjava o temi koja je godinama bila javna tajna u Hollywoodu, pojedini smatraju da “She Said” ima potencijal postati jedno od kultnih djela koji pokrivaju novinarske teme, uz bok filmovima “The China Syndrome”, “Shattered Glass”, “Zodiac” i “Network”.

Producentica nominirana za Oscara Megan Ellison radit će zajedno sa Sue Nagle za Annapurna Pictures, dok će oskarovci Brad Pitt, Dede Gardner i Jeremy Kleiner producirati za plan B, što budi nadu da će film obećavati.

Foto: Rich Polk/Getty Images Entertainment via Getty Images