Searchlight Pictures objavio je novi trailer za Nightmare Alley, najnoviji psihološki triler Guillerma del Tora u kojem glume Bradley Cooper i Cate Blanchett

Još jedan razlog zbog kojeg jedva čekamo prosinac – novi film maga psiholoških trilera o kojima se priča još godinama, sada pokriva jednu zanimljivu priču koja će nesumnjivo ispuniti očekivanja ljubitelja ovog žanra.

U “Uličici noćnih mora”, odnosno, filmu Nightmare Alley, Bradley Cooper glumi Stantona “Stana” Carlislea, koji je u sinopsisu radnje opisan kao posebno manipulativni šaljivdžija. Kada se Stan udruži sa psihijatricom dr. Lillith Ritter (Cate Blanchett), njih dvoje postaju poprilično opasan par. Čini se da je trailer strukturiran oko toga da je Stan bio na testu detektora laži, i priznaje da može “čitati misli”, no čini se da kasnije malo manipulira činjenicama.

Nightmare Alley scena iz filma

Prema Guillermu del Toru, film se temelji na istoimenom romanu Williama Lindsaya Greshama iz 1946., a ne na filmskoj adaptaciji iz 1947. godine. “Dobio sam knjigu u ruke prije nego što sam pogledao film Tyrone Powera, i svidjela mi se. Moja adaptacija je drukčija jer je cijela knjiga nadnaravna, ali postoje elementi koji su mračniji u njoj, i to je prva prilika koju imam da snimim pravi film, koji govori o stvarnoj slici društva. Nema nadnaravnih elemenata. Samo izravna, stvarno mračna priča.”

Osim Coopera i Blanchett, Nightmare Alley uključuje odličnu i raznoliku glumačku ekipu koja uključuje Toni Collette, Willema Dafoea, Richarda Jenkinsa, Rooney Maru, Rona Perlmana, Davida Strathairna, Cliftona Collinsa Jr., Tima Blakea Nelsona i Mary Steenburgen.

U kina stiže 17. prosinca, a ako vas je opis zaintrigirao, baš nas zanima što ćete tek reći na trailer.

Foto: Searchlight Pictures