Grafički eyeliner već se nekoliko sezona pojavljuje kao omiljeni statement potez kada je u pitanju make-up, a taj će se trend izgleda još neko vrijeme nastaviti. Ali potez tuša ala Adele i dalje je broj 1 izbor svake make-up zaljubljenice. Znamo kako uspješno nanijeti ove upečatljive linije i pobrinuti se da tamo i ostanu!

Osim što nam svako malo na instagramu iskaču kul lookovi koji uključuju iscrtane linije oko očiju, grafički eyeliner sada sve češće vidimo i na modnoj pisti, ali i na crvenom tepihu. Hrabri potezi oko kapka definitivno više nisu rezervirani samo za hardcore zaljubljenike u make-up i eksperimentiranje pa ako i vi želite probati ovaj trend, donosimo nekoliko savjeta za uspješno nanošenje grafičkog eyelinera.

lucy boynton sag awards

Inspirirajte se i budite kreativni

Kao što smo već spomenuli, make-up tutoriala na društvenim mrežama ne nedostaje. Iskoristite to i prije nego što isprobate crtati po kapcima, istražite mogućnosti koje će najviše odgovarati vašem beauty senzibilitetu. Jednostavne i kraće linije te neupadljive boje svidjet će se početnicima i minimalistima, a za sve koji vole istraživati, granice ne postoje. Oba oka čak i ne moraju biti ista, ovakav make-up dozvoljava odstupanje i igranje s oblicima. Što kreativnije, to bolje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Odaberite kvalitetan proizvod

Kako biste dobili najbolji rezultat, uložite u dobre proizvode koji će vam dozvoliti da ih koristite kako želite. Pronalazak idealnog proizvoda uvijek je individualna metoda pokušaja i pogrešaka, ali postoje neke opće smjernice. Primjerice, s dugom i tankom četkicom bit će jednostavnije postići željene oštre i ravne linije, a tu je naravno i sam eyeliner koji ne bi trebao biti pretekuć, ali ni presuh. Na taj način osigurat ćete da se proizvod teže otopi, preslika ili mrvi.

Pripremite dizajn

Ne morate odmah krenuti crtati s eyelinerom. Započnite s laganim skiciranjem željenog izgleda uz pomoć nekog drugog slabije pigmentiranog proizvoda. Tako ćete, nakon što ste zadovoljni s pripremom, sa zadovoljstvom moći samo naglasiti već postojeće linije.

scarlett johannson premijera marriage story

Opustite kapke i gledajte ravno

Kada napokon dođete do trenutka da povlačite linije i ostale oblike, gledajte ravno u ogledalo ili čak malo prema dolje. Izbjegavajte povlačenje kože i opustite kapak jer ćete samo tako dobiti kontrolu nad potezima i jasnu sliku o tome kako će zaista look na kraju izgledati.

Skriveni make-up

Ako ne želite preupadljive i odmah vidljive linije, crtajte ih na pomičnom kapku kako bi se sakrile prilikom otvaranja očiju. Na taj način osiguravate faktor iznenađenja i dozu misterioznosti. Ipak, u tom slučaju definitivno obratite pažnju na pripremu kapka, dugotrajne proizvode idealne teksture i završno setiranje.

Iskoristite trikove

Svi koji su probali crtati po kapku i pritom pokušavali dobiti simetričan look znaju da je to u najmanju ruku – izazovno. Istražite savjete i trikove profesionalnih, ali i amaterskih vizažista kako biste si olakšali cijeli proces. Zašto komplicirano kad može jednostavno? Evo primjera!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by May/Tahmina (@maytahmi)

Dozvolite si pogreške

Bez straha, to je samo šminka. Ne očekujte da ćete uspjeti iz prve u nekoliko sekundi kao što to često vidimo na društvenim mrežama. Ako pogriješite, pripremite micelarnu vodu i štapić za uši s kojim brzo možete popraviti situaciju. Ipak, greške će biti rjeđe uz kvalitetan proizvod pa smo izdvojili nekoliko omiljenih tekućih eyelinera s kojima možete probati kreirati kreativne lookove!

 

Catrice Calligraph Pro Precise 24h Matt tuš za oči vodootporan, 26,00 kn
Catrice Calligraph Pro Precise 24h Matt vodootporan tuš za oči, 26 kn
Essence Eyeliner Pen, 23 kn, Notino.hr
Anastasia Beverly Hills Liquid Liner, 156 kn, Douglas.hr
Lancôme Artliner, 215 kn, Douglas.hr
Benefit Roller Liner, 159 kn, Douglas.hr
Stila All Day Eyeliner, 223 kn, Notino.hr
YSL Couture Liquid Eyeliner, 220 kn, Douglas.hr

 

Foto: Amy Sussman, Presley Ann, Dimitrios Kambouris/ Getty Images/ Douglas.hr/ Instagram