Nakon godina iščekivanja vratila se Adele, baš kao i njezina besprijekorna crna linija na oku. Iako je danas ne možemo zamisliti bez nje, nastala je kao slučajnost.

Vizažist Michael Ashton nedavno je priznao da nikad nije mislio da će karakteristični eyeliner, po kojem je sada u beauty smislu poznata omiljena Adele, postati toliko ikoničan. Ovaj make-up stručnjak porijeklom je iz Novog Zelanda, a karijeru je započeo kao frizer.

Prvi je puta upoznao Adele prilikom stvaranja njenog debitantskog albuma, sada već daleke 2007. godine. Nedavno se prisjetio dana kada je po prvi puta na Adele isprobao sada globalno prepoznatljivu liniju.

“U njezinu sam kuću zapravo došao kako bih joj podrezao šiške, a zatim me, prije nego što se išla naći s prijateljima, upitala mogu li na brzinu povući i eyeliner. Ostalo je povijest.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Osim što je zaslužan za neke od najljepših beauty lookova omiljene Britanke, ovaj vizažist surađuje i s drugim (doslovno) poznatim licima, kao što su Hilary Swank, Keira Knightley i Penélope Cruz, a trenutno radi i za Marc Jacobs Beauty.

Zapišite ovaj trik

Svima nam je dobro poznato da savršenu liniju uz oko nije lako napraviti pa nekako (pre)često izbjegavamo upuštanje u cijeli proces. Ovo je trik kojeg preporuča Ashton, a koji bi vam mogao olakšati život.

“Ako na svojem oku želite napraviti savršenu crtu tušem, uvijek započnite iz vanjskog kuta oka pa krenite prema unutarnjem. Tako ćete rukom napraviti ravniju liniju“, objašnjava. “Krenite od vanjskog ruba vaših trepavica prema sredini, a zatim povucite tanku liniju iz unutarnjeg kuta oka kako biste ih spojili. Za kraj izvucite vrh prema van.“

U slučaju da pogriješite, zapamtite ovo.

“Ako vam je izvučeni vrh prenisko, povucite ga prema gore i to pod kutem od 45 stupnjeva. Tako ćete pooštriti liniju te dobiti izduženi i zategnuti izgled oka.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Dok isprobavate ovaj savjet, poslušajte (ponovno) novu pjesmu Easy On Me, možda pomogne da pronađete svoju unutarnju Adele.

Foto: Adele Facebook/Instagram