“Karneval životinja” posljednja je u nizu ovih predivno ilustriranih glazbenih priča koje osvajaju djecu i odrasle

Dok su prethodne priče iz ove edicije u izdanju Školske knjige ilustrirale zasebno, u “Karnevalu životinja” autorice Katy Flint i Jessica Courtney-Tickle udružile su snage kako bi nam prenijele priču o čudesnom svijetu u kojem životinje govore, plešu i pjevaju.

Kralj lavova, elegantni labud i veliki slonovi sudjeluju u paradi koja oživljava uz glazbu Saint-Saënsovog “Karnevala životinja”, a nakon čitanja – na zadnjoj stranici knjige moguće je ponovno poslušati sve glazbene ulomke.

A ukoliko su vam slučajno promaknuli ranije izdani naslovi – “Orašar, “Trnoružica” i “Labuđe jezero” – u nastavku donosimo kratki podsjetnik na ove bezvremenske priče uz glazbu genijalnog Petra Iljiča Čajkovskog, koje i nas odrasle momentalno vraćaju u bezbrižne dane djetinjstva.

Orašar

Priča iz klasičnog baleta koja za djevojčicu Klaru postaje čarobna pustolovina u kojoj će svjedočiti borbi Orašara i Kralja Miševa, upoznati Šećernu Vilu i otputovati u Kraljevstvo Slatkiša – oduševit će svakog mališana.
A s obzirom da je ovaj neodoljivi “ponosni vojnik” postao  jedan od simbola blagdanskog prosinca, ova preslatka dječja knjiga idealna je uvertira za baletnu predstavu “Orašar” koju možemo gledati na kazališnim daskama s ovim šarenim likovima – u life-size veličini.

Orašar_Orkestar priča priču

Labuđe jezero

Ova uzbudljiva priča o princu, princezi labudici i zlom čarobnjaku počinje na šumskoj čistini, negdje daleko, iza sedam mora i sedam gora. Princ Siegfried slavi 21. rođendan, zabavljajući se s prijateljima i zamišljajući da ode nekamo daleko, dok njegova majka i kraljica i objašnjava da je već vrijeme da nađe ženu i počne se brinuti za kraljevstvo.
A što se dogodilo s princezom Odette i Odilijom koja joj sliči kao blizanka, djeca saznaju dok uče o glazbenim instrumentima uz predivni soundtrack, čiju melodiju zasigurno neće nikada zaboraviti.

Labuđe jezero_Orkestar priča priču

Trnoružica 

Kada kraljevsku proslavu rođenja kraljevne Aurore prekine upad nepozvana gosta, kraljevstvo mora pronaći jedinu osobu koja može prekinuti kletvu bačenu na kraljevnu. Okosnica je to ove romantične priče o uspavanoj ljepotici koju svi dobro poznajemo, a koja postaje još bajkovitija uz glazbu velikog ruskog skladatelja.

Trnoružica_Orkestar priča priču

Stoga, ako još nemate ideju što pokloniti svojoj djeci ili nećacima za nadolazeće blagdane, ova priče namijenjene za uzrast iznad pet godina, definitivno su savršen odabir – a možete ih naručiti po cijeni od 135 kuna na web shopu Školske knjige.

 

Foto: Školska knjiga