Kate Middleton definitivno zrači besprijekornom elegancijom od glave do pete, a njezina pažljivo odabrana odjeća nije jedini element njezinog sofisticiranog stila. Njezina manikura je jednako važna, a ona uvijek odiše sofisticiranim sjajem. Glass manicure, ili stakleni nokti, postali su neizostavan dio njezinog kraljevskog stila, a ovaj trend se proširio među užurbanim damama koje nemaju vremena za stalne odlaske na manikuru.

Stakleni nokti donose sa sobom notu suptilnog sjaja, a prema riječima kozmetičarke Mazz Hanne, njihova bezvremenska elegancija je nevjerojatno privlačna. Ona ističe da je oduševljena time što je izgled staklenih noktiju istovremeno bezvremen i elegantan.

“Čist je, lijep i uzdignut, ali se savršeno uklapa uz svaki stil odjeće,” dodaje Hanna.

Glass manicure inspiriran Kate Middleton nije rezerviran samo za kraljevske krugove – postao je dostupan i ženama koje žele postići sofisticirani izgled na vrlo jednostavan način. Prozirni lak gotovo je neprimjetan, ali nosi notu jednostavne sofisticiranosti. Kratki, čisti, prirodni nokti prekriveni sjajnim nadlakom postali su zaštitni znak ovog trenda.

Ovaj trend proizlazi iz želje prema prirodnom izgledu, gdje je naglasak na zdravoj i blistavoj koži. Stakleni nokti su odgovor na tu potrebu, pružajući suptilan, ali sofisticiran način poboljšanja cjelokupnog izgleda. 

Kako postići izgled staklenih noktiju:

Korak 1: Priprema noktiju

Počnite s pripremom noktiju. Osigurajte da su vaši prirodni nokti i koža oko njih besprijekorni. 

Korak 2: Osnovni sloj

Nanesite tanak sloj prozirnog temeljnog laka kako biste zaštitili prirodne nokte i stvorili glatku podlogu za završni sloj.

Korak 3: Prozirni lak

Ako želite malo boje, odaberite mliječni lak. 

Korak 4: Završni premaz

Nanesite završni sloj visokog sjaja kako bi zapečatio manikuru. Preporučuje se dva sloja nadlaka, posebno ako se ne odlučite za boju. To će pomoći u postizanju sjaja staklene manikure

Korak 5: Njega kože

Ne zaboravite ni na njegu kože. Koriste piling za uklanjanje suhe kože, a zatim nanesite hidratantnu kremu za ruke. Nakon što se upije, dodajte jaku hidratantnu kremu ili balzam kako bi ruke zadržale vlagu.