Na adresi Marmontova ulica 5 možete pronaći domaće sladolede i kolače koji će zasigurno zadovoljiti svakog sladokusca

Kako se približavamo ljetu, sladoled je definitivno desert broj jedan. Ili riječima glumca Roberta Benignija u filmu Jima Jarmusha (1986.) Down by Law – I scream, you scream, we all scream for ice cream! 

Gelato Gallery By Ganache swaddled

U Gelato Gallery možete birati između dvanaest različitih okusa čija je receptura bazirana na mlijeku i mliječnim masnoćama koje sladoledima daju punoću okusa i ističu razliku među njima. “Ukratko, kod našeg sladoleda ne može vam se dogoditi da probate tri različite kugle i da sve tri imaju isti okus” – kažu nam iz Ganache-a.
A pritom su nam ujedno otkrili da uskoro u drugu vitrinu stiže još dodatnih dvanaest okusa tako da će biti moguće uživati u drugom okusu sladoleda gotovo svaki dan. 

Gelato Gallery By Ganache sladoledi

Kada je riječ o kolačima i tortama, ističu kako su rađeni ručno i od svježih sirovina, pri čemu se isključivo koriste maslac i mliječno vrhnje za šlag. S obzirom da se Ganache timu recentno pridužio i novi slastičar, osim standardnih torti, među kojima su i dvije bez brašna,  možete degustirati i različite monoporcije. 

Gelato Gallery By Ganache kolači

Gelato Gallery By Ganache kolači

Razigrani interijer koji reflektira Ganache priču

Kada uđete u Gelato Gallery, uz vitrine sa zamamnim sladoledima i kolačima, pažnju će vam zasigurno privući interijer u znaku cvjetnih uzoraka i upečatljivih okruglih ogledala.

Gelato Gallery By Ganache interijer 

Za uređenje je zaslužna vlasnica Ganache-a, sociologinja po struci, koja je cijelu priču pokrenula 2016. godine nakon što se prekvalificirala za slastičarku. Od obrta preko kojeg je kolačima i tortama opskrbljivala restorane i kafiće, preko proizvodnje i prodaje sladoleda u Stobreču te “slatke kućice” u Strožancu u okolici Splita, nastala je tvrtka koja se kontinuirano i entuzijastično razvija. “Nismo razmišljali o širenju, posebno ne u centar grada, ali možemo slobodno reći da je prostor pronašao nas i onda se sve posložilo.”

Gelato Gallery By Ganache Ulan

Iako su incijalno imali dosta zamjerki u smislu ograničenih prostornih dimenzija i nedostatka izloga, ovim nedostacima doskočili su promišljenim rješenjima, a interijer oplemenili “lebdećim” drvenim letvicama nepravilne dužine i zidnim tapetama “džunglastog” uzorka s naglaskom na velike listove – a koji se uklapa u novi vizualni identitet Ganache-a.

Kako nam otkriva vlasnica, najveći izazov je bio upravo zid s ogledalima jer su htjeli dobiti dojam većeg prostora ali istovremeno izbjeći monotoni izgled, tako su se ogledala s led trakama ispostavila kao idealno i ujedno trendi rješenje.

Gelato Gallery By Ganache interijer

A vama ne preostaje ništa drugo nego da se provjerite sami kako izgleda Gallery Gelato i degustirate Ganache domaće sladolede.

No vrijedi također napomenuti da ova slastičarna uskoro sprema još mnogo iznenađenja, stoga pratite novosti na njihovom Instagram profilu. 

Mi vam svakako možemo preporučiti vječni klasik – pistachio, kao i da svoj vikend u Splitu upotpunite posjetom Guitar baru i restoranu Bòme o kojima smo nedavno pisali.

 

Foto: Ganache, PR