Svjetska modna industrija jedna je od onih koja je najviše stradala od Covida 19, osobito luksuzna moda. Sada započinje nova sezona revija, a ako vas zanima i želite je podržati, evo gdje je popratiti.

Pandemija je na niz načina utjecala na svjetsku modu. Osim što je pala platna moć kupaca, te što je općenito pažnju preuzelo čisto preživljavanje, nestali su i tjedni mode, sav onaj šušur koji se događao oko njih, kao i street style. Kao da nije bilo dovoljno da je koncept revija već bio u problemu jer su ga počeli ‘jesti’ digitalni koncepti, kao i društvene mreže, Instagram brendovi i influencerice – pandemija je zadal još jedan, i ovaj put najteži udarac.

Krenulo je otkazivanje revija, svih događanja, pa će tako i ova sezona, koja počinje u nedjelju 13.9., moguće biti oskudna i slaba. Dok su neki najavili da uopće neće imati reviju, neki dizajneri će se predstaviti na digitalnim platformama, dok će ostali ipak ostati vjerni tradicionalnim revijama.

Ukoliko vam nedostaje mode i zanima vas kako se razvija situacija i što je novo među svjetskim modnim imenima, Tjedan mode u New Yorku možete pratiti na platfromi osnovanoj od strane CFDA – Runway360.

Foto: Getty Images