Nakon što je u javnost izašla vijest koja detaljno opisuje navodno nasilno ponašanje redatelja Jossa Whedona na setu “Justice Leaguea”, filmaš je čini se prijetio i karijeri ove planetarno poznate glumice

Whedon je javnosti poznat kao tvorac popularnih TV serija poput “Buffy the Vampire Slayer”, “Angel” i “Firefly”, kao i redatelj poznatih filmova “The Avengers” i “Avengers: Age of Ultron”. No, nedavno su brojni A-list glumci optužili Whedona za neprihvatljivo ponašanje na snimanju.

Sve je pokrenuo prošlogodišnji tvit Raya Fishera, koji glumi Cyborga u “Justice League” (“Ligi pravde”) , u kojem je Fisher prozvao Whedona za loše ponašanje nakon što je film preuzeo od Zacka Snydera, koji je bio prisiljen napustiti produkciju zbog obiteljske tragedije.

Njegov kolega Jason Momoa, koji je glumio Aquamana u filmu, indirektno je potkrijepio Fisherove tvrdnje u objavi na Instagramu. Nakon njega su progovorili mnogi, poput zvijezde “Buffy” i “Angel” Charisme Carpenter, koju je podržala Sarah Michelle Gellar, a isplivao je i događaj koji se ticao i Gal Gadot.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Momoa (@prideofgypsies)

Redatelj Joss Whedon navodno je prijetio karijeri ove popularne glumice 2017. godine, jer je odbila snimiti seksističku scenu u kojoj The Flash slijeće na njezino tijelo. Neki su mediji čak citirali svjedoka koji je rekao da se Whedon hvalio okolo kako je prijetio Gadot da je u stanju prikazati je u filmu tako da izgleda priglupo. Osim toga, omalovažavao je redateljicu Patty Jenkins koja je nakon toga navodno zahtijevala sastanak s tadašnjim predsjednikom studija Kevinom Tsujiharom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

“Imala sam problema s Whedonom i Warner Bros je to riješio na vrijeme”, rekla je Gal Gadot u izjavi reagirajući na razvoj događaja. Ovo nije prvi put da govori o prijavljenim sukobima. U intervjuu za Los Angeles Times u prosincu prošle godine rekla je sljedeće: “Nisam bila prisutna kad su kolege ulazili u rasprave s Jossom Whedonom – imala sam vlastito iskustvo s njim, koje nije bilo najbolje. Sve što se zbilo sam prijavila osobama u upravi, i oni su preuzeli stvar u svoje ruke. Ali, sretna sam što je Ray iznio svoje iskustvo.”

Istragu je proveo Warner Bros nakon Fisherovih navoda, a detalji se još ne znaju. S obzirom na to da je novi “Justice League” u verziji Zacha Snydera već prozvan “spektaklom”, dok je verzija iz 2017. godine dočekana mlitavije, potvrda je da ego pojedinaca ni u ovom slučaju nije opravdan. Moramo dodati – očekivano.

Foto: “Wonder Woman” still photo