Zelena akcija, Austrijski kulturni forum i Muzej suvremene umjetnosti (MSU) vas pozivaju na seriju “Foruma petkom”. Održana su već tri i ostao je zadnji za poslušati koji je zakazan za 21. siječnja 2022. u MSU Zagreb.

Cilj ovog zanimljivog druženja je upoznavanje različitih inicijativa i udruga koje se u Zagrebu bore za klimatsku pravdu. “Forumi petkom” održavaju se povodom izložbe “Barikadiranje ledenih ploča” austrijskog umjetnika Olivera Resslera koja traje do 30.01.2022 u Muzeju suvremene umjetnosti. Sama izložba je odličan uvod u temu jer istražuje dubinu klimatske krize te nudi rješenja kroz djelovanje pokreta za klimatsku pravdu. Izložba je postavljena uz potporu Austrijskog kulturnog foruma.

Nakon UN-ovih klimatskih pregovora u Glasgowu (#COP26) i nedavnog klimatskog marša u Zagrebu, ovo je idealna prilika da se nastavi razgovarati o ovoj ključnoj temi. Na “Forumima petkom” udruge i inicijative, u neformalnom i prijateljskom okruženju, predstavljaju metode svoga djelovanja te načine na koje se zainteresirani mogu uključiti. Izložba, kao primjer angažirane umjetničke intervencije, bit će polazišna točka za razgovor, ali je fokus stavljen i na mogućnost doprinosa ili uključenja u klimatski pokret. Stoga, ako vas zabrinjavaju klimatska i ekološka kriza, ako želite saznati više ili se aktivirati i priključiti pokretu – ovo je idealna prilika za vas. Više o tome potražite ovdje, a podsjetite se i na druge izložbe koje možete pogledati do kraja siječnja.