Laurence Anyways, 2012.

Možda su neki među vama čuli za MUBI, no možda neki nisu. Ukratko? MUBI je online platforma koja svakodnevno nudi 30 antologijskih, klasičnih, zaboravljenih, neovisnih, suvremenih, ‘arthouse’ filmova i vjerujte nam, ludo ćete se u nju zaljubiti!

Jeste li već pregledali cijeli Netflix? Ili ste možda zasićeni ponudom sličnih holivudskih ostvarenja te ste raspoloženi za nešto barem malo drugačije? MUBI je platforma koja je u kratkom roku osvojila filmofile a neki su zbog nje isto i postali. 

The Earth. 1930.

MUBI je specifičan jer se ne vodi za aktualnom popularnošću nekih filmova, niti za zemljom porijekla, a godina izlaska također nije parametar. Tu ćete svaki dan naći 30 odabranih filmova koje je MUBI ekipa posebno odabrala za svoje korisnike: od zaboravljenih filmskih dragulja, do najnovijih filmova s festivala. Od kultnih antologijskih filmova do onih koji su osvojili sve moguće nagrade na recentnim festivalima. 

The surf nazis must die, 1987.

A ono što je najbolje od svega, prijavom na newsletter Kina Tuškanac, možete ga besplatno gledati sve do 2. srpnja. Prijavite se ovdje