Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša, Zelena akcija organizira prvi Festival ponovne uporabe (Reuse festival) koji će se održati od 5. do 8. lipnja u Zelenoj akciji, Centru mladih Ribnjak i Centru za kulturu i informacije Maksimir.

Festival počinje na Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja, u Centru mladih Ribnjak, a Zelena akcija, kao koordinatorica mreže Zero Waste Croatia, ga organizira u sklopu projekta Communities go circular. Cilj je osvijestiti građane i građanke o važnosti ponovne uporabe koja štiti okoliš i štedi novac.

U sklopu festivala, uz pomoć volontera i volonterki Zelene akcije, moći ćete besplatno popraviti bicikl, manje komade namještaja i elektroničkih aparata, razmijeniti odjeću i obuću, naučiti osnove šivanja i pokrpavanja i izraditi voskomot – višekratnu foliju za pakiranje hrane. Popravljanje, šivanje, razmjena i druge aktivnosti ponovne uporabe i produljenja životnog vijeka proizvoda važan su element kružne ekonomije. Njen je cilj smanjenje nastanka otpada, borba protiv prekomjerne proizvodnje i konzumerizma i očuvanje ograničenih Zemljinih resursa.

Više informacija pratite ovdje.

Foto: Unsplash