Talijanski humorni film iz 1973. redatelja Federica Fellinija, remek-djelo europske kinematografije, prvi će put oživjeti na pulskoj i riječkoj pozornici u režiji nagrađivanog argentinskog kazališnog umjetnika Luciana Delprata.

Djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična, duhovita, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom gradiću Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća nas u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima. Luciano Delprato, nakon dva velika uspjeha na repertoaru riječkog Kazališta (višestruko nagrađivani „Kralj Edip” i „Decameron”), vraća se režijom ovog dugoočekivanog naslova u oba kazališta.

amarcord istarsko narodno kazalište

Predstava je nastala kao koprodukcija Istarskog narodnog kazališta i HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, a na daskama INK-a igrat će premijerno u petak, 21. listopada u 20 sati. Reprize slijede u subotu 22. listopada i u ponedjeljak, 24. listopada u 20 sati. Riječka premijera zakazana je za 2. studenog.

amarcord istarsko narodno kazalište

amarcord istarsko narodno kazalište