Upoznajte neke od članova Targaryena koji su živjeli prije Daenerys – i njihove prijatelje i neprijatelje. Već vidimo da očekujemo novu hit-seriju

Ljubitelji odlične serije “Game of Thrones” napokon su došli na svoje, barem malo. HBO je objavio nekoliko fotografija iz nadolazećeg “prequela” megapopularne serije, House of the Dragon koja je posvećena obitelj Targaryen, kući mnogima omiljenog lika “Igre prijestolja”, Daenerys.

Povijest “House of The Dragon”

Serija se temelji na ogromnoj knjizi “Vatra i krv” Martina Georgea R.R. Martina, koja se upušta u nasilnu i fascinantnu povijest obitelji Targaryen, stotinama godina prije nego što se, primjerice, pojavila Daenerys. Ovo je obitelj s bjelkasto-plavom kosom, žestokim vještinama jahanja zmajeva i sklonošću vjenčanju s vlastitom rodbinom. A vidjet ćemo imaju li i u seriji “House of The Dragon” ljubičaste oči, koje se spominju u knjizi.

house of the dragon

Velika očekivanja

U izjavi HBO kaže da je produkcija House of The Dragon tek započela i bit će dostupna za streaming na HBO Maxu 2022. godine. HBO je sada objavio fotografije koje prikazuju glumce u punom kostimu i šminki, i tako nam na primjer otkrivaju da Emma D’Arcy glumi princezu Rhaenyru Targaryen, jahačicu zmajeva, a tu je i Matt Smith, mnogima poznat kao jedanaesti doktor u ikonskoj seriji “Doctor Who” koji glumi princa Daemona Targaryena, mlađeg brata kralja Viserysa i prijestolonasljednika, nesavršenog ratnika i jahača zmajeva. Steve Toussaint je ovaj put u ulozi lorda Corlysa Velaryona, zvanog nautički avanturist poznat kao “Morska zmija”. Olivia Cooke glumi Alicent Hightower, kćer Otta Hightowera, kraljevu desnu ruku i “najljepšu ženu u Sedam kraljevstava”.

house of the dragon

Veliku će ulogu u seriji House of the Dragon nesumnjivo imati i (mnogima najdraži dio serije) zmajevi, s obzirom na to da je riječ o obitelji jahača zmajeva. Godine 2019. Sven Martin, jedan od dizajnera zmajeva Igre prijestolja, izjavio je za CNET da se fantastična stvorenja zapravo dijelom temelje i na stvarnim životinjama i njihovom kretanju. Ne znamo za vas, no mi se jako veselimo sljedećoj godini!

Foto: HBO