Romantični austrijski dvorac na mondenom jezeru Wörthersee za vrhunski doživljaj odmora ili it ski hotel u talijanskom Kronplatzu – vodimo vas u dva iznimna hotela iz Falkensteiner premium linije, oba dio prestižne skupine “Leading Hotels of the World”.

Povijesna priča koja seže u 16. stoljeće, doza dekadencije i odmor za pamćenje! Hotel Falkensteiner Schlosshotel Velden na austrijskom jezeru Wörthersee je kao stvoren za vikend bijeg koji želite dugo pamtiti!

Burna povijest dvorca ima toliko priča, a posebno je zanimljiva jedna iz novijih vremena. Godine 1990. među vlasnike se upisao i poznati milijunaš, fotograf, autor, kolekcionar, industrijalac, astrolog i playboy Günter Sachs, praunuk jednog od pionira njemačke automobilske industrije Wilhelma von Opela i svojedobno suprug poznate hollywoodske glumice Brigitte Bardot.  

Usluga na razini pet zvjezdica, vlastiti izlaz na jezero, luksuzne sobe i apartmani, ugodna SPA zona, odlična gastronomska ponuda – Falkensteiner Schlosshotel Velden u Koruškoj je savršen odabir kada želite malo zastati i uživati u životu. Acquapura SPA & Slow.Living zona ima tri unutarnja i vanjska bazena, razne saune za individualne potrebe i jedinstvene spa tretmane za vrhunsko iskustvo opuštanja. U Salons Restaurant & Atelier možete uživati u finim jelovnicima s više sljedova, dok Thomas Gruber i njegov tim poslužuju regionalne Slow.Food specijalitete u Seespitz Restaurant & Living. Uživajte u uravnoteženom početku dana uz dvorski doručak u plesnoj dvorani s pogledom na jezero Wörthersee.

Elemente unutrašnjeg uređenja karakteriziraju čiste linije i minimalističke forme. Dominantne boje su bež i tamno smeđa, dodatno obogaćene zlatnim naglascima koji hotelu daju dozu luksuza. Spoj elegantne arhitekture iz 16. stoljeća, elementi zlata i mramora i najmodernija tehnologija! Svjetlo ćete ugasiti laganim dodirom ekrana diskretno smještenog u ladici pokraj kreveta, a TV ugrađen u ogledalo gledati i u kupaoni dok uživati u ogromnoj kadi u mramoru.

Poseban ugođaj pruža i privatni klub na plaži s vanjskim bazenom, pristupom jezeru i izuzetnom uslugom. A za nešto posebno rezervirajte hotelski gliser i provozajte se jezerom uz čašu pjenušca!

Od prijatelja planina – planinskim prijateljima!

Najbolji doživljaj planine, savršena sportska iskustva i vrhunski kulinarski užitci – to je Falkensteiner Hotel Kronplatz s pet zvjezdica, smješten u srcu čarobnih Dolomita!

Arhitektonski izvanredan projekt potpisuje zvjezdani arhitekt Matteo Thun, a Bea Mitterhofer unutarnje uređenje. Kroz inspiraciju četiri godišnja doba stvorena su četiri građevinska bloka u kojima se nalazi 97 soba i apartmana punih svjetla u alpskom modernom dizajnu.

Falkensteiner Hotel Kronplatz nudi širok spektar aktivnosti tijekom cijele godine. Bilo da se radi o skijaškim avanturama zimi ili paraglajdingu ljeti, predani experience concierge organizirat će prema željama gosta individualne aktivnosti uz mnoštvo insajderskih savjeta o najvećoj regiji Južnog Tirola. Iskustva posebne vrste nude i izletničke destinacije u neposrednoj blizini hotela – muzej fotografija Lumen i planinski muzej Messner ili posjet gradu Brunecku.

U Acquapura Mountain SPA snaga četiri planinska elementa Dolomita – stijena, izvorske vode, planinskog sunca i planinskog zraka – koristi se za punjenje baterija kroz individualno prilagođene spa tretmane. Iz toplog rooftop bazena možete uživati u bajkovitom pogledu na Kronplatz, a u finskoj panoramskoj sauni okruženi ste moćnim južnotirolskim planinama. Posebno cosy trenutke pronaći ćete i u snježnom dvorištu s kaminom i drvenom kolibom.

Uz 7Summit Slow Food kuhinju, ova jedinstvena priča je zaokružena. Kulinarski fokus je na inovativnoj kuhinji Južnog Tirola u kombinaciji s vrhunskim okusima zemalja s najvišim planinama na svijetu. Brojni domaći i strani guest chefovi stvaraju senzacionalne kreacije, čineći svaki obrok pravim remek-djelom.

Za skijanje bez rizika tu je i Falkensteiner Snow Guarantee! Ako zbog manjka snijega više od 75 % žičara za vrijeme vašeg boravka do 1. travnja bude zatvoreno, dobit ćete vaučer za idući boravak u vrijednosti 25 % cijene noćenja.

Fotografije: Falkensteiner Hotels & Residences