Kao jedan od najvažnijih kanala za kreiranje javnog mišljenja današnjice, najpoznatija društvena platforma na svijetu ovog je tjedna uvela zanimljivu novost.

Naime, Facebook je kao najčešći izvor širenja informacija često i izvor dezinformacija te brojnih teorija zavjere koje se jednako tako oglašavaju na ovoj platformi. Zbog njih je sve češće na meti kritika brojnih korisnika. Kako bi smanjio negativnost korisnika te ih još jedanput podsjetio da kao platforma želi pružati objektivne i provjerene informacije, Facebook je uveo alat kojim će nas obavještavati o aktualnim klimatskim promjena. Tako od sada možete pratiti njihov Climate Science Information Center, koji je trenutno doduše dostupan samo u SAD-u, Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, ali neće se zaustaviti samo na tome.

Ovim putem su poručili da zapravo i kasne već pomalo s ovim alatom s obzirom na to da su na Facebooku do nedavno bile prisutne brojne grupe koje su odbijale klimatske promjene kao znanstvenu činjenicu. One su u međuvremenu uklonjene kao i sve objave povezane s tom idejom, a Facebook želi nastaviti pružati pravodobne vijesti o ovoj važnoj i stvarnoj temi. Također, obećali su da će do kraja godine smanjiti svoj korporativni ugljični otisak jer kao globalna tvrtka koja svakog mjeseca poveže više od 3 milijarde korisnika, svjesni su važnosti informacija i poruka koje šalju.

Foto: Facebook