Osim što je napisala ime svojeg zlostavljača, podijelila je i iskustva još nekoliko žena koje su bile u nasilnoj vezi s Brianom Warnerom, kojeg poznajemo pod imenom Marylin Manson

Glumica i aktivistkinja Evan Rachel Wood, koju u posljednje vrijeme javnost najviše prepoznaje kao lice popularne serije ”Westworld”, već je nekoliko puta zadnjih godina spomenula da je bila zlostavljana od strane bivšeg partnera. U objavi na Instagramu rano u ponedjeljak ujutro, nadjenula je ime tim optužbama, a to što se spomenuo upravo Manson ne čudi jer je još 2009. godine izjavio kako ”svakodnevno sanjari o tome da joj razbije lubanju”. Izjava koja je izazvala puno pažnje.  Svojedobno je izjavila da je njezino ”iskustvo s obiteljskim nasiljem bilo sljedeće: otrovno mentalno, fizičko i seksualno zlostavljanje koje je započelo sporo, ali eskaliralo s vremenom. Uključujući prijetnje smrću i sustavno ispiranje  mozga”, no tada nije imenovala počinitelja. Wood je Mansona upoznala prije 15 godina, kad je njoj bilo 18, a njemu 36 godina, a njezina objava sugerira da je trpjela mentalno i fizičko zlostavljanje praktički cijelu njihovu vezu. Slično ponašanje su potvrdile i nekolicina njegovih drugih partnerica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evan Rachel Wood (@evanrachelwood)

U znak solidarnosti, najmanje četiri druge žene objavile su vlastito iskustvo s Mansonom, detaljno opisujući mučna iskustva za koja tvrde da uključuju seksualno zlostavljanje, psihološko zlostavljanje i / ili razne oblike prisile, nasilja i zastrašivanja, a koje je objavila Rachel Wood. Ubrzo je diskografska kuća Loma Vista otkazala Mansonu suradnju, što ga je ponukalo na komentar na Instagramu. „Očito je da su moja umjetnost i moj život odavno magneti za kontroverze, ali ove nedavne tvrdnje o meni užasna su iskrivljenja stvarnosti. Moje veze su uvijek bile u potpunosti sporazumne s partnericama istomišljenicama. Bez obzira na to kako i zašto drugi sada odlučuju lažno predstavljati prošlost, ovo što govorim je istina. ”

Ovo nije prvi put da se Mansona dovodi u ovakav kontekst. Prema The Hollywood Reporteru, u svibnju 2018., nekoliko mjeseci nakon što je pokret #MeToo prodrmao holivudski svijet, protiv Mansona je podneseno policijsko izvješće pozivajući se na nespecificirane seksualne zločine koji su se navodno dogodili 2011. U kolovozu 2018. godine, Okružno tužiteljstvo Los Angelesa priopćilo je da odbija voditi slučaj zbog nedostatka potkrepljujućih dokaza.

 

Fotografija: Instagram