Marta Grbešić, vlasnica nekadašnje PMS galerije, a danas brenda Luda baba / Crazy Chick, sinonim je za unikatne predmete od recikliranih materijala.

S radom talentirane Marte smo vas već upoznali kroz seriju njezinih ruksaka nastalih od odbačenih materijala; gume, plastike, plastičnih vrećica pa čak i vješalica. I svaki je komad jedinstven i neponovljiv jer je istraživanje materijala i oblika Martin omiljeni modni proces. Kao velika pobornica ekologije, Marta iskorištava u nove svrhe sve što joj dođe pod ruke, a ovog puta glavnu riječ ima vuna u formi simpatičnih sobova koje odmilja zove Rudolf.

Sobovi su napravljeni od stare vune odnosno vune iz starih recikliranih vesti koje su joj polaznici jedne od njezinih radionica ostavili, a glavu je izradio wood_it_69. Sve zajedno čini inovativan božićni ukras.

Sob Luda baba

Sob Luda baba

Uz sobove, pronaći ćete još jedan simpatičan detalj – zvjezdice napravljene od recikliranih vrećica. Ako vam se sviđa i želite podržati lokalnu umjetnost, javite se Marti na Instagram profil Luda baba ili ih pak potražiti u Samoboru, u concept storeu SuperStuff.

https://grazia.hr/torbe-od-recikliranih-materijala-idealne-za-svaki-dan/