Ultimativna ljetna frizura je ona morska – s valovima u kosi. Kada je riječ o tome kako postići izgled, imate puno mogućnosti, no jedna se tehnika pokazala najboljom

Bilo da živite uz more ili vam je neizostavna destinacija tijekom godišnjeg odmora, znate koja je najbolja i najmekanija frizura koja odgovora kako uz kupaći kostim, tako i uz večernju haljinicu.

Riječ je o predivnim valovima u kosi, koji izgledaju fenomenalno na svakoj dužini, čak i vezano u repu! No ono najvažnije jest to da za postizanje ovog chic izgleda nije potrebno puno muke, a tehnika je pregršt: od vezanih gumica za kosu, viklera do pletenica. Kojom god se tehnikom koristili, jedno je sigurno – beachy valovi jedna su od najboljih ljetnih stilova.

Žena s valovima u kosi u moru

Kad je riječ o jednostavnim i pravilnim uvojcima, koliko god da postoji uputa na internetu ili dostupnih alata na tržištu, vaša kosa je unikat i tako je trebate i tretirati. Nekome tko je sklon kovrčanju kose sigurno neće biti potrebno toliko laka za stiliziranje ili držati viklere satima, no to ne znači da i osobe s tanjom ili ravnijom kosom ne mogu postići taj ultimativni summer look.

No ono na što je potrebno pripaziti jest to da korištenje nekvalitetnih alata ili proizvoda može dugoročno uništiti kosu. Primjerice, čak ukosnice ili gumice za kosu čvrsto postavljene na tjeme mogu oštetiti vaše vlasi u dodiru sa snažnim ljetnim suncem. Stoga je važno odabrati pravilno, odnosno najbolje za svoju kosu, pogotovo ako volite eksperimentirati s bojama i duljinama – i da omiljeni alat možete prilagoditi svakoj svojoj transformaciji. Mi smo uz puno testiranja došli do zaključka da je Dyson Airwrap najbolji suputnik za dobivanje savršenih valova u kosi, neovisno o tome kakve kovrče želite.

Dyson Airwrap sušilo

Valovi na plaži bez napora

Kao i kod njege kože, važno je saznati koji je vaš tip kose kako biste bili sigurni da ste odabrali prave alate, tehnike i tretmane za postizanje najboljih rezultata tijekom njege svoje kose.
Kakav god tip vaše kose bio, njezina će tekstura biti negdje između fine i grube.

Nakon što saznate svoj tip kose, bit će vam lakše stilizirati je, kao i pronaći prave alate za stiliziranje. Na primjer, uz Dyson Airwrap™ styler, čvrsta četka je dizajnirana za ravnanje deblje, kovrčave kose, dok mekana četka postiže ovaj rezultat za tipove kose koji su finiji ili zahtijevaju manje manipulacije. Različiti nastavci za kovrče također su dizajnirani za različite tipove kose, tako da je lakše personalizirati svoju rutinu stiliziranja za vaš specifični tip kose i završni stil koji tražite. To u prijevodu znači da kovrče mogu biti bujnije, sitnije, nježne, samo pri vrhovima… Izgled koji je teško postići s drugim alatima ili priborom.

Inteligentna kontrola topline, uravnotežen dizajn, jedinstvene tehnologije, kombiniraju se u uređaj za rezultate stiliziranja koji privlače pozornost ovog ljeta. Dyson Airwrap s nastavcima za kovrčanje ili valove te četkama za ravnanje i volumiziranje kose primjenjuje Coanda efekt – stiliziranje kose bez ekstremne topline, što znači da čuva naše vlasi od oštećenja.

Kako do savršenih valova?

Sušite kosu prije oblikovanja nastavkom za sušenje kose dok ne bude oko 80 posto suha – tada izgleda suho, ali je hladna na dodir – pazeći da dobijete što više volumena u korijenu. Učinite to podižući pramenove kose od glave prema gore i usmjeravajući protok zraka izravno u korijenje dok sušite.

Dyson Airwrap

Zatim uzmite manje pramenove kose i pustite da ih Coanda efekt privuče i omota oko nastavka za kovrče. Držite krajeve pramenova prema van kako biste dobili nestrukturirani val. Mijenjajte smjer kovrča mijenjajući nastavke za kovrče dok ne pređete svu kosu glave koju želite stilizirati. Ovo će dati prirodniji izgled valovima za taj prekrasan završni učinak stiliziranja.

Doživite profesionalno feniranje, sa samo jednim alatom, za sve tipove kose! Potražite Dyson Airwrap za stiliziranje kose kod sljedećih Dyson partnera: Alles, Bazzar, eKupi, Emmezeta, Harvey Norman, Links, Mikronis, Svijet Medija, Tehno-Mag, Vacom te na web-stranici dyson.hr… Jer samo Dyson radi kao Dyson.

 

Foto: PR, Unsplash