“Dune” sveobuhvatna adaptacija Denisa Villeneuvea ovog kultnog znanstveno-fantastičnog romana Franka Herberta iz 1965., službeno dobiva nastavak. Koliko je film iščekivan i velik, govori činjenica da je jučer izašao teaser za trailer!

I danas, napokon, je SF svijet obožavatelja došao na svoje s trailerom. I trailer donosi prekrasnu filmsku atmosferu kultne priče i cilja ravno u sredinu: Chalamet jaše velikog crva kako bi impresionirao Zendayinu Chani u prvom traileru za Dinu 2!

Dune 2

Zakoniti nasljednik kuće Atreides zaglavio je na planetu Arrakis dok ostatak svemira misli da je mrtav, pa mu lik Javiera Bardema daje nekoliko savjeta o tome kako jahati pješčanog crva. Na drugom mjestu, princeza Irulan koju glumi Florence Pugh planira zavjeru, a Feyd-Rautha Harkonnen, glumi ga Austin Butler, bori se u areni. Možda ga ne prepoznajte odmah, to je onaj ćelavi od obrva naviše.

Ako ste gledali prvi dio, možda se sjećate da je većina likova zapravo mrtva. Oscar Isaac, Jason Momoa i Sharon Duncan-Brewster svi su redom mrtvi od plina, borbe i pješčanog crva. Tako je Villeneuve dopunio “Dune: Part Two” prilično poznatim imenima. Chalamet, Bardem, Zendaya i Rebecca Ferguson vraćaju se u drugom dijelu. Dodani su još Florence Pugh, Austin Butler, Léa Seydoux i Christopher Walkena u ovu fantastičku grupu znanstvenofantastičnih likova. Walken će glumiti Shaddama IV., cara kuće Corrino; Pugh će glumiti njegovu kćer, princezu Irulan; Seydoux će biti Lady Margot, koja je jedna od carevih prijateljica i članica kultnih kraljica Bene Gesserit; a Butler će biti Feyd-Rautha Harkonnen, nećak baruna Harkonnena Stellana Skarsgårda. Konačno, Tim Blake Nelson glumit će još neimenovanog lika.

Film će se baviti drugom polovicom originalnog epskog znanstveno-fantastičnog romana Franka Herberta. Prvi film ostavio je vidovitog dječaka-kralja Paula Atreidesa (Mali Timmy Tim) i njegovu majku (Ferguson) dok su se pridruživali Fremenima.

Trailer za “Dune 2” koji je premijerno prikazan na CinemaConu sadržavao je Atreidesovu prvu vožnju na pješčanom crvu, kao i isječke Florence Pugh kao princeze Irulan Corrino i Butlera kao “psihotičnog” Feyd-Rautha.

Datum premijere drugog dijela zapravo se malo pomaknuo. Film je izvorno trebao biti pušten u distribuciju 17. studenog 2023., ali ta je premijera upravo pomaknuta za dva tjedna na 3. studenoga. Još bolje!

Fotografije: Warner Bros.