Jedno od najluksuznijih otvorenja hotela na našoj obali najavljeno je za 28. svibnja, a radi se o vili Nai 3.3 na Dugom otoku.

I magazin Forbes je svojedobno ranije ove godine najavio otvorenje ove arhitektonske ljepotice koja je spremna za svoje prve goste koji će uskoro posjetiti mjesto Žman na Dugom otoku. Villa Nai 3.3 prošla je put od savršenog geometrijskog crteža do građevine koja se u potpunosti prilagođava prirodi, nenametljiva poput svih drugih ljepota koje krase otok. Ovo je definitivno jedna od ljepših turističkih priča koja će obogatiti ponudu na hrvatskoj obali, na jedan sasvim drugačiji i vrlo ekskluzivan način.

dugi otok vila nai 3.3 ¨pogled

U stoljetnom ekološkom masliniku arhitekt Nikola Bašić smjestio je objekt za goste, prostor za proizvodnju maslinovog ulja i kušaonicu. Objekti su izgrađeni od kamena iz maslinika, a interijeri su uređeni dizajnerskim namještajem u potpunom skladu s prirodom. Tako Villa Nai 3.3 sadrži pet deluxe soba i tri deluxe suita, od kojih svaki ima vlastiti izlaz na terasu, dok je ukupan smještajni kapacitet do 16 osoba. Pazilo se na detalje i na autentičnost tako da niti jedna prostorija, apartman, soba nisu isti.

dugi otok vila nai 3.3 interijer

Hotel koji je u sinergiji s prirodom – Nai 3.3

Važan aspekt uređenja je i sinergija s prirodom te želja da se ostavi što manji otisak u prirodi. Arhitekt je uspio postići da se vila Nai 3.3 ne nameće prirodi, već je prihvaća i prilagođava joj se. Prateći izohipsu terena, nastao je objekt neobične geometrije koji pod zelenim krovom objedinjuje preradu maslina u ulje i smještaj po standardima udruženja The Leading Hotels of the World. Unutar 40 000 m2 ekološkog maslinika smjestili su se proizvodnja maslinovog ulja, kušaonica i objekt za goste. I da, ova domaća proizvodnja kvalitetnog maslinovog ulja već je osvojila brojne nagrade.

dugi otok vila nai 3.3 interijer

Zidovi su izrađeni od kamena iz iskopa. Koristeći se materijalom iz iskopa, nije se povećavala emisija ugljikova dioksida, a hotel je projektiran tako da zadovoljava energetski standard A+. Kad je izgradnja hotela bila završena, objekt okružen maslinama, voćkama, povrtnjacima i vrtovima začinskog bilja dodatno je oplemenjen posađenim mediteranskim biljem. Dva restorana, Grotta 11.000 i 3.3, posluživat će samo najbolje s otočkih farmi te iz dubina mora i to spravljeno na način kako se to oduvijek činilo na Dugom otoku.

dugi otok vila nai 3.3 interijer

Dugi otok kao wellness oaza

Kompleks raspolaže i zavidnom wellness zonom, spa s tretmanima baziranim na proizvodima iz maslinika, a tu su i cigar room, lobby bar i teniski teren. Brending vile Nai 3.3 potpisuje agencija Bruketa&Žinić&Grey, a ime Nai znači snijeg na dalmatoromanskom, drevnom jeziku toga kraja koji je iščeznuo.

Tim vile Nai 3.3. u iščekivanju prvih gostiju
Tim vile Nai 3.3. u iščekivanju prvih gostiju

Foto: Vila Nai 3.3.