Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Najbolji savjet kako spriječiti, odnosno njegovati dehidriranu kožu, nalaže unošenje povećane  količine vode, no jako je važna i higijena kože, odnosno odabir adekvatnih proizvoda koji će koži pružiti odgovarajuću hidrataciju

Dehidrirana koža vrlo je česta pojava, neovisno o dobi i tipu kože. Najčešće nastaje zbog nedovoljnog unosa tekućine, međutim na dehidraciju kože sve više utječu i agresivni čimbenici iz okoliša, poput zagađenja, klimatiziranih prostora, korištenja neadekvatnih i agresivnih kozmetičkih proizvoda i sl. Zimi dodatno svoj utjecaj imaju i hladan zrak te centralno grijanje, a ljeti morska sol, sunce te kreme sa zaštitnim faktorom. Nedovoljna količina vlage vodi k stanjivanju kože, potiče nastanak sitnih bora i nepravilnosti, te koža izgleda suho, starije i oronulo.

Hidratantna i umirujuća organska njega iz Bio Beauté by Nuxe linije ciljano učinkovito djeluje upravo na opisani problem.

Bez štetnih sastojaka i alergena, s visokim udjelom prirodnih i organskih sastojaka (99 %) te prirodnog mirisa, ova lijepo uravnotežena formula pomaže u vraćanju obilja vlage dehidriranoj koži. Koža u trenu postaje zaglađena, elastična i meka na dodir.

Bilo da je vaša koža normalna, mješovita, suha ili jednostavno osjetljiva, u ovoj nježnoj liniji, pronaći ćete svoju odgovarajuću hidrataciju. Obilje vlage normalnoj i mješovitoj koži pružit će 24H Hidratantna i zaglađujuća emulzija, dok će suha i vrlo suha koža obožavati 24H Hidratantnu i zaglađujuću kremu fine, baršunaste teksture. Energizirajuća krema za područje oko očiju sadrži posebnu, ciljanu njegu za ovo osjetljivo područje. U trenu vraća energiju, zaglađuje fine linije, djeluje protiv znakova starenja te natečenosti i tamnih kolutova.

BioBeaute energizirajuća krema za područje oko očiju

 

 

Linija je obogaćena organskim stanicama klementine, laticama organskog maka, ekstraktom sjemenki kruške te organskim uljem makadamije.Klementina za 24-satnu hidrataciju

 

Organske stanice klementine, bogate šećerima, lipidima (omega 3, 6 i 9) te vitaminima i mineralima (vitamini skupine B, kalcij, magnezij, kalij, željezo…) za ove su potrebe dobivene procesom biljne biotehnologije, što rezultira čistim ekstraktom koji nije podvrgnut bilo kakvom onečišćenju (atmosferskom, pesticidima, nitratima i sl.). U formuli su korištene cijele stanice klementina čiji se sadržaj oslobađa izravno na stanicama kože, a čime se postiže najveća moguća učinkovitost hidratacije.

 

Latice organskog maka za 24-satnu hidrataciju

Na jeziku cvijeća, mak znači „ljepota“.

Uz njegova mnogobrojna ljekovita svojstva, Nuxe je otkrio (i patentirao) dodatnu prednost Maka, iznimno učinkovitu u njezi kože. Ekstrakt dobiven iz latice maka djeluje na stimulaciju stanične respiracije, što rezultira povećanom proizvodnjom energije i vode u stanicama kože.

BioBeaute hidratantna krema

Ekstrakt sjemenki kruške za zaglađivanje površine kože

Stimulirajući sintezu hijaluronske kiseline u koži, ovaj aktivni sastojak prvenstveno djeluje na zaglađivanje bora nastalih od dehidracije. Ispunjava i zaštitnu funkciju zahvaljujući svojim antioksidacijskim učincima.

BioBeaute hidratantna emulzija

 

Organsko ulje makadamije za hranjenje kože

Iznimno tekuće teksture, ulje makadamije momentalno se upija u kožu te ne ostavlja mastan trag. Posebno je cijenjeno zbog masnih kiselina koje sadrži, a koje su vrlo slične kožnom sebumu. Ima hranjiva i hidratantna svojstva koja kožu čine mekom i udobnom.