Guliver/Getty Images

Znate one male prištiće koji vam svako toliko izbiju po licu i ne možete shvatiti zašto vam se to događa? Pa, kako da vam to kažemo, ali oni bi mogli biti rezultat nečistih kistova za make-up. Imamo formulu kako možete svoje kistove i aplikatore za šminku dobro očistiti da vam se više to ne bi događalo

Nečistoća i masnoća kože kombinirana s ostacima pudera, sjenila, bronzera i ruževa nakuplja se u kistovima i četkicama za make-up, i ako ih dobro ne očistimo, to može iritirati kožu i izazivati prištiće.

Da biste ovo izbjegli, visažisti preporučuju da svaki tjedan do dva napravite generalno čišćenje, a ako imate osjetljivu kožu, onda svakih nekoliko dana. Imamo tri koraka za čišćenje vašeg beauty pribora.

  1. Ovdje će vam dobro doći obični šampon za kosu –  pomiješajte oko pola decilitra u zdjelici s par kapi maslinova ulja. Šampon će ukloniti nečistoće i bakterije, a maslinovo ulje će djelovati poput regeneratora na kistove.
  2. Umočite vrhove kistova u tu mješavinu i pustite neka malo odstoji.
  3. Dobro isperite tako da se uklone svi ostaci šampona i ostavite da se osuše. Umjesto šampona možete koristiti i obični sapun.