Dua Lipa otvorila je svoj govor za nagradu za najbolju britansku žensku samostalnu umjetnicu slaveći žene na ovogodišnjem showu, kao i radnike na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa

Poznata pjevačica je svojim sinoćnjim govorom tijekom dodjele nagrada Brit apelirala na Borisa Johnsona da radnicima Nacionalne zdravstvene službe poveća plaće. Pjevačica je primila nagradu za najbolju žensku solo glazbenicu i najavila da će svoj trofej podijeliti s damom Elizabeth Anionwu, emeritus profesoricom njege na Sveučilištu u zapadnom Londonu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Rekla je da joj je dama Elizabeth rekla da postoji “ogroman nesklad između zahvalnosti i poštovanja prema radnicima na prvoj fronti”. Lipa je dodala: „Pohvalno je pljeskati za njih, ali moramo ih platiti.”

“Mislim da bismo svi trebali dati masovni pljesak i poslati Borisu (Johnsonu) poruku da svi podržavamo pošteno povećanje plaće za osobe na prvoj liniji borbe.”

Njezin govor naišao je na gromoglasan pljesak mnoštva, u kojem je bilo 2.500 ljudi koji su radili na prvoj crti pandemije na području Velikog Londona. Osim ove nagrade, Lipa je osvojila još jedan kipić za najbolji album “Future Nostalgia”, koji je posvetila Folajimiju Olubunmi-Adewoleju, poznatom kao Jimi, koji je nedavno poginuo nakon skoka u rijeku Temzu kako bi spasio ženu.

Lipa je također proslavila napredak postignut kad je riječ o sudjelovanju žena na dodjeli. “Zadnji put kad sam bila ovdje, prihvaćajući ovu nagradu 2018. godine, rekla sam da želim vidjeti više žena na ovim pozornicama”, rekla je. “I osjećam se tako ponosno da tri godine kasnije vidimo da se to dogodilo i zaista mi je čast biti dio ovog vala žena u glazbi.”

Foto: Gareth Catermole/ Getty Images Entertainment via Getty Images