Sanjate li o automobilu u kojem ćete biti primijećeni? Koji će izraziti vaš individualizam, osjećaj za profinjenost i istančanost? Testirali smo za vas DS 4, model francuske premium marke DS Automobiles

Francuska je oduvijek sinonim za glamur, luksuz i profinjenost i to ne bez razloga. Ona je doista svjetska kolijevka majstorskih zanata s reputacijom koja se gradila stoljećima. Od inovacija i nadahnuća velikih majstora, upravo DS Automobiles kreira luksuzna vozila oplemenjena vrhunskim materijalima. Sva stručnost u izradi DS modela usmjerena je na izvrsnosti i posvećenosti detaljima. Svaki DS model odražava individualizam, neusporediv stil, inovativan užitak i jedinstvenu udobnost.

DS4

Sve to nas je potaknula na testiranje DS 4 automobila koji je već na prvi pogled nastavak te tradicije. DS4 spaja najboljeg od francuskog znanja u pogledu luksuza i tehnologija posljednje generacije. Jedinstven i impozantan, predvodnik je novog doba nadahnutog francuskim luksuzom koji podjednako stimulira i vizualno i taktilno. Beskompromisne moderne linije izvana, najfiniji materijali u unutrašnjosti uz izraženu ergonomiju i premium osjećaj koji prati inovativan i kreativan dizajn pruža dojam vrhunske izvedbe.

GADGET NA 4 KOTAČA

DS IRIS središnji infotainment sustav, u čijem fokusu je golemi ekran od 10 inča, lako se programira i tako u potpunosti personalizira navikama vozača. Njegova produžena ruka je manji ekran koji se nalazi na središnjoj konzoli i intuitivno je upravljiv potezom prsta u željenom smjeru.

DS4

Generalno, ovo je automobil koji će se svidjeti svima koji vole visoku tehnologiju i ne zadovoljava ih ‘samo’ prijevozno sredstvo. Najbolji primjer za to je DS EXTENDED HEAD UP virtualni ekran od čak 21 inča. Uz uporabu sofisticirane tehnologije proširene stvarnosti on stvara dojam da se informacije prikazuju na udaljenosti od četiri metra ispred vozila, i prvi je takav u ovom segmentu.

DS4 DS4

Usred svih tehničkih dostignuća kojima DS4 obiluje, nas je posebno oduševio jedan mali gumb uz glavni ekran koji vas vodi iz svih menija, kojih ima podosta, nazad na glavni izbornik. Briljantan mali analogni dio pokazuje koliko su dizajneri u DS-u razmišljali o praktičnosti uz sav luksuz kojim ovaj automobil obiluje.

SUPUTNIK, A NE VOZAČ

Sama vožnja je iznimno ugodna, automobil doslovno klizi cestom i ostavlja dojam da sve čini bez nekog posebnog napora. Jedan je od uhu najugodnijih automobila koji smo imali prilike testirati.

DRIVE ASSIST 2.0, napredni sustav polu autonomne vožnje uz koji se brzina vožnje automatski prilagođava brzinu okolnostima u prometu, zavojima, te samostalno zaustavlja i ponovno pokreće DS 4 ingeniozno je dobra stvar koja funkcionira pomoću radara, senzora i kamere na vrhu vjetrobranskog stakla. Da, dobro ste pročitali, i ne, ne radi se o špijunskom vozilu.

DS4

DS NIGHT VISION sustav su produžene zjenice vašeg vidnog polja u uvjetima smanjene vidljivosti koje omogućuju detekciju, vozila, pješaka i životinja na udaljenosti do čak 200 metara. Ova sigurnosna stavka još je jedno napredno rješenje, a funkcionira pomoću radara smještenog u prednjoj maski vozila.

Poseban naglasak stavljen je na udobnost i doista ima brojne postavke za podešavanje položaja vozača i suvozača, uz uvijek dovoljno mjesta za glavu, na stražnjim sjedalima, te u prtljažniku koji je izuzetno praktičan.

DS ACTIVE SCAN SUSPENSION pomoću kamere nadzire cestu ispred vozača i priprema ovjes na uvjete koji tek dolaze pa udobnost duguje sustavu aktivne kontrole ovjesa. Ovdje je DS 4 još jednom jedinstven u cijelom segmentu, a što se tiče udobnosti vožnje, ovo je doista revolucionaran sustav.

DS4

225 udruženih konjskih snaga električnog i benzinskog motora dovoljno je za ugodno krstarenje s obitelji ali i manevre ako iskrsne kakva hitna situacija. Rafiniranost postaje još istaknutija kad ga prebacite u potpuno električni način vožnje i onda se doista poslože sve kockice. Tada osjećate njegovu monumentalnu prisutnost koja ga svrstava u sam vrh tehnološke piramide hibridnih automobila.

STIL & ZVUK

Zvučna kulisa nije ništa manje impresivna od ukupnog dojma koji ostavlja DS 4. Specijalizirana francuska tvrtka FOCAL pobrinula se da svaki od čak 14 zvučnika odradi svoj dio posla besprijekorno, a ugođaj koji stvaraju je fantastičan. Samo nemojte zaboraviti da ste još uvijek na semaforu, a ne u koncertnoj dvorani, a zeleno svjetlo samo što se nije upalilo.

DS4

Toliko spominjani francuski stil kao da je utkan u DNK ovog modela. Ako svaki put kad ga vidite želite doživjeti onaj ‘wow’ moment, tu su kromirane ručke vrata koje se uvlače i nestaju u karoseriji, napredna DS MATRIX LED prednja svjetla s čak 98 dioda izravno povezanih s prednjom maskom DS WINGSS. Ako ni to nije dovoljno, iznad vas se pruža panoramski stakleni krovni otvor, ispod vas stoje crni naplatci od 20 inča, a Criollo smeđa Nappa koža s uzorkom narukvice sata u unutrašnjosti je ‘par excellence‘!

Unatoč svemu, cijena DS 4 je kompetitivna u odnosu na konkurenciju i doista dobivate puno za uloženi novac. DS 4 RIVOLI E-TENSE 225 PLUG-IN HYBRID koji smo i mi vozili zaokružena je priča, a trendovi na tržištu koji govore u korist hibridnih automobila koji su postali favorit hrvatskih kupaca opravdavaju sve što smo uživo doživjeli družeći se nekoliko dana s DS 4.

DS4

DS4 će se najviše svidjeti vozačicama i vozačima koji žele doista nešto posebno od svog automobila i žele se izdvojiti. Model DS 4 je premium vozilo bez kompromisa u svakom pogledu, koji će vas oduševiti karakterom u vožnji na različitim podlogama, pružiti će vam daleko više od svojih konkurenata, a za istu cijenu.

Želite saznati više? Samo jedan klik vas dijeli od https://www.dsautomobiles.hr/.